Copiii din diasporă, în tabără la Mănăstirea Tismana

Mănăstirea Tismana și-a deschis porţile pentru copiii români din diaspora. Zeci de micuți vor lua parte aici la mai multe activități de creație, printre care ateliere de icoane, teatru sau limba română. Tabăra internațională care îi ajută pe cei care locuiesc în străinătate să cunoască tradițiile românești este organizată cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Zeci de copii români din diaspora vor avea ocazia să petreacă două săptămâni în țara de origine prin intermediul unei tabere internaţională de tradiţie şi spiritualitate. Tabăra se va derula și în judeţul Gorj, la Tismana, unde copiii între 7 şi 12 ani vor avea parte de activităţi interactive până pe 21 iulie. Proiectul organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale se adresează în principal copiilor familiilor de români din Europa Occidentală şi Meridională, în acest sens fiind oferite 35 de locuri pentru copiii din străinătate şi 15 pentru copiii din România. ”Proiectul vine în întâmpinarea necesităţii de a oferi copiilor români din diasporă posibilitatea de a intra în contact cu tradiţiile şi identitatea culturală, lingvistică și religioasă a părinţilor lor, dar şi de a trăi timp de două săptămâni în țara de origine”, se arată pe site-ul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale. Cu această ocazie copiii vor lua parte la o serie de activităţi interesante, printre care ateliere de icoane, ateliere de linogravură, de teatru, dans, muzică şi limba română. ”De asemenea, copiii vor descoperi frumuseţile naturii prin vizitarea peşterilor şi a împrejurimilor taberei, vor dobândi cunoştinţe despre tradiţiile româneşti şi despre credinţa strămoşească prin intermediul catehezelor, excursiilor şi drumeţiilor”, se mai arată pe site-ul dedicat Taberei internaţionale de tradiţie şi spiritualitate.

VIZITATORI

În afară de Tismana, şi Mănăstirea Neamţ găzduieşte copii din diasporă la. Aceste tabere au avut un succes deosebit în anii 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, iar acelaşi lucru este aşteptat şi în acest an. La Neamţ vor lua parte 80 de copii.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: