Află care deputat de Gorj a fost dat în judecată de Traian Băsescu

Deputatul de Gorj Mugurel Surupăceanu a fost acţionat în judecată de preşedintele României, Traian Băsescu. Lui Surupăceanu i se cer daune simbolice, de 1 leu, pentru că a spus, într-o conferinţă de presă din 14 februarie, că Guvernul şi Preşedinţia favorizează şi susţin consumul de droguri uşoare. Judecătoria sectorului 5 Bucureşti va lua în discuţie acţiunea preşedintelui în 29 septembrie. Traian Băsescu mai cere instanţei să îl oblige pe Surupăceanu să publice hotărârea judecătorească în toate publicaţiile care i-au preluat afirmaţiile.

În 14 februarie, Surupăceanu a declarat că că anumite grupuri de interese PDL din guvernul Boc sunt legate în mod direct de afacerea cu droguri uşoare, el precizând că va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară în acest sens. Surupăceanu şi-a motivat acuzaţiile prin faptul că Guvernul Boc a emis o OUG privind interzicerea plantelor şi produselor etnobotanice care permitea comercianţilor să îşi distrugă singuri stocurile de droguri uşoare, ceea ce le-a oferit, practic, acestora posibilitatea de a-şi vinde marfa pe piaţa neagră.

Afirmaţiile lui Surupăceanu au fost făcute cu patru zile după ce guvernul a emis, în 10 februarie, o ordonanţă de urgenţă prin care s-a interzis comercializarea unui număr de 36 substanţe şi plante etnobotanice, care au fost asimilate drogurilor. Ordonanţa de urgenţă este în vigoare şi, în baza acesteia, în prezent nu mai pot fi comercializate astfel de plante.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: