Cum să îți pregătești grădina pentru iarnă

Cei care au muncit tot anul pentru o grădină așa cum și-au dorit, este timpul să o pregătească acum pentru sezonul rece. Această operațiune este esențială, deoarece odată cu venirea primăverii trebuie să iei totul de la capăt. 


Toamna este cel mai potrivit anotimp ca să începi pregătirea grădinii pentru iarnă. După ce toate fructele și legumele au fost culese, spre sfârșitul lunii octombrie poți să dai startul pregătirilor. Săpă în adâncime ca să asiguri permeabilitate solului pe timpul iernii și astfel să furnizezi nutrienți plantelor, săpatul adânc de toamnă este esențial, așa că ai grijă să nu sari peste acest pas. Dacă vrei ca plantele tale să fie protejate în timpul sezonului rece, realizează mușuroaie de pământ, care pot să facă acest lucru. 

Tunde pomii fructiferi înainte de venirea iernii, ca să nu aibă coroane mari, deoarece acestea pot să fie rupte de greutatea zăpezii. Pe lângă pomii fructiferi, nu uita să tunzi și tufele de zmeură, arbuștii, murele sau vița de vie.

Trandafirii mari trebuie tăiați, iar cei mici trebuie să fie acoperiți cu sticle de plastic tăiate, ca să fie protejați de frig și de zăpadă. Protejează gardurile vii Pentru ca grădina ta să aibă un aspect plăcut pe timpul iernii, poți să tai și gardurile vii, ca să le protejezi și să le menții aspectul plăcut. 

Este indicat să tunzi gazonul din grădină înainte de venirea iernii, ca să te asiguri că la venirea primăverii se dezvoltă uniform și viguros. 

După ce grădina este pusă la punct și gazonul este tuns, ca să previi formarea mucegaiului, îngrijește și celelalte plante. Pentru protejarea trandafirilor, de exemplu, realizează un amestec special din resturi vegetale, scoarță de copac și iarbă. Rolul acestui amestec este să regleze temperatura solului, să oprească creșterea buruienilor și să mențină nivelul optim de umiditate.

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: