Care este diferența dintre ciorbă și supă

Chiar dacă gospodinele știu acest lucru există persoane care nu știu să gătească și nu fac diferența dintre ciorbă și supă. Terminologia poate fi uneori confuză, mai ales atunci când definițiile furnizate de surse online sunt contradictorii sau neclare, acum orice rețetă fiind ușor de găsit pe internet. 


Cunoașterea definițiilor, inclusiv a diferenței dintre acești termeni frecvent confundați, poate ajuta cu siguranță un bucătar începător sau nepriceput să citească rețete și să se simtă mai confortabil în bucătărie. Fiecare dintre acești termeni implică gătirea ușoară a cărnii, oaselor, legumelor și a altor ingrediente în lichid, cu variații subtile de gust date de condimentele folosite.

Ciorba poate fi preparată din carne de pasăre, pește, vânat și legume. Ciorba de pește și cea de legume își primesc numele de la ingredientele principale. În general, ingredientele se fierb pentru o perioadă mai lungă pentru a extrage cât mai multă aromă din acestea.

Supa vine într-o mare varietate, de la cea limpede la cea cremă. Unele se servesc calde, altele reci, iar altele în ambele feluri. Supele se prepară cel mai bine folosind ca bază ciorbe aromate. În general, supele au foarte puține legume și multă zeamă. Mai este supa cremă la care legumele fierte se pasează și devine mai consistentă.

Prin urmare, diferența dintre cele două constă în ingrediente și în consistență. Altfel spus, în timp ce în ciorbă rămân legumele și carnea, în supă, de regulă, acestea se strecoară și rămân mai puține. De regulă, cea mai consumată supă este cea de pui, adică zeamă lungă și bucăți de pui.

Vizualizări: 2,625

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: