Prepară rapid conserva momentului: gogoșari în sos de roșii

O conservă de sezon care reprezintă o delicatesă din categoria salate și tocane pentru iarnă este cea de gogoșari în sos de roșii. Gogoșarii preparați astfel pot fi serviți alături de friptură, dar și adăugați în mâncăruri diverse.


Rețeta de gogoșari în sos de roșii pentru iarnă este una simplă și rapidă, nu vă răpește mult timp și se păstrează foarte bine iarna.

Este un preparat excelent pentru sezonul rece cu un sos dulce-acrișor.

Pentru rezultatele cele mai bune trebuie să alegeți gogoșari proaspeți, bine copți și cărnoși.

Ingrediente: 1kg gogoșari, 100ml ulei, 100ml oțet, 100g zahăr, 200g suc de roșii, o lingură piper boabe,  3 foi de dafin, sare.

Mod de preparare: 

Spală gogoșarii în câteva ape, curăță-i de semințe și cotor apoi taie-i felii subțiri lungueţe. Lasă gogoșarii feliați deoparte și într-o cratiță potrivită amestecă toate celelalte ingrediente, respectiv uleiul, oțetul, zahărul, sucul de roșii, piperul boabe, foile de dafin și sarea. Pune cratița la foc potrivit și amestecă până când ingredientele sunt bine omogenizate, zahărul se dizolvă și începe să se formeze un sos. După ce sosul dă în câteva clocote adaugă gogoșarii feliați și amestecă bine. Pune capacul cratiței și lasă ardeiul să se înăbușe bine, aproximativ 10 -15 minute şi mai amestecă din când în când. Îndepărtează capacul și lasă gogoșarii să mai dea câteva clocote, pentru încă 10-15 minute. Gogoșarii nu trebuie să se gătească foarte bine, dar nici să rămână negătiți. Textura acestora trebuie să fie ușor crocantă, nu moale. Așează gogoșarii în borcane sterilizate completând cu sos apoi sigilează borcanele și pune-le la cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru 15 minute.

Vizualizări: 905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: