Află cine va fi inspector general la ISJ Gorj!

Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, estre susținut de Ion Călinoiu pentru funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Cel mai probabil acest post va reveni pesediștilor, iar cel de inspector general adjunct liberalilor. Președintele Consiliului Județean Gorj consideră că profesorul de istorie Gheorghe Nichifor ar fi potrivit pentru această funcție. La ora actuală, la conducerea ISJ Gorj se află Justin Paralescu, profesor de matematică la același colegiu.

Funcția de conducere de la ISJ Gorj i-ar putea reveni pe viitor tot unui profesor de la ”Ecaterina Teodoroiu”. Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj, este cel care îl susține pe istoricul Gheorghe Nichifor pentru şefia ISJ Gorj. ”Despre domnul Nichifor am numai cuvinte de laudă. Noi nu avem nicio îndoială că dânsul ar fi omul potrivit, eu unul sunt, dar trebuie să îl agreeze și comunitatea. Dânsul reprezintă un liceu cu rezultate, a fost și inspector școlar general adjunct, adică are o pregătire profesională probată”, spune Ion Călinoiu. Nichifor este membru PSD şi consilier pe listele acestui partid, dar președintele CJ Gorj menționează că nu va fi o numire politică. ”Nu vreau să se creadă că cel desemnat va fi pus pe criterii politice. Uniunea Social Liberală nu va fi aceea care nominalizează candidații unei instituții”. Dacă directorul Gheorghe Nichifor va ajunge la Inspectorat, probabil va face echipă cu liberala Mădălina Ciolocoi, care ar fi favorită pentru postul de inspector adjunct, în locul lui Gheorghe Mitescu.

CV

Profesorul  Gheorghe Nichifor predă istorie la CNET din anul 1986, iar de zece ani este directorul acestei unități de învățământ. Între timp, în perioada 1991-1992, a fost inspector școlar de specialitate la ISJ Gorj, director interimar al Casei Corpului Didactic, iar între anii 1993-1997 a îndeplinit funcția de inspector școlar general adjunct al ISJ Gorj. Din anul 2000 este consilier municipal al Consiliului Local Târgu Jiu. Nichifor este și vicepreședintele Societății de Științe Istorice din România, filiala Gorj.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: