Află cum poţi să-ţi iei card de sănătate

Tot mai mulţi gorjeni sunt interesaţi de cardurile europene de asigurare dovadă fiind cele peste 850 de persoane care au solicitat de la începutul anului. Toţi cei care se hotărăsc să plece în vacanţă în statele membre UE pot să beneficieze gratuit de acest card.

Numărul celor care vor să aibă card european de asigurare medicală pare să fie în creştere, mai ales în lunile iulie şi august când majoritatea gorjenilor pleacă în vacanţă. Cardul european nu este deloc de neglijat cu atât mai mult cu cât se eliberează gratuit şi are valabilitate şase luni. „Din luna ianuarie până marţi am eliberat 859 de carduri europene de sănătate. Solicitările sunt mult mai mari în lunile astea două, iulie şi august pentru că se pleacă în concedii şi este bine să-l aibă în buzunar. În medie, pe zi, se prezintă între 20 şi 30 de cereri de eliberare a cardului”, a declarat Gheorghe Cocină, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Cardul este valabil doar în statele membre ale Uniunii Europene şi se poate utiliza doar în cazul serviciilor medicale de urgenţă. „Dacă se întâmplă ca în vacanţă să ai un accident, să-ţi rupi o mână sau ceva de genul atunci te prezinţi acolo cu cardul şi nu este nevoie să plăteşti pentru serviciul medical. Dar poate fi folosit doar în regim de urgenţă”, a declarat Gheorghe Cocină.

Pentru a putea beneficia de acest card european de sănătate, gorjenii trebuie să depună la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj o cerere tip completată, o copie după actul de identitate dar şi dovada calităţii de asigurat, în speţă adeverinţă de salariat, cupon de pensie, certificat de naştere pentru copii, adeverinţă de şomer, în funcţie de caz.

Cardul se primeşte prin poştă la domiciliul solicitantului în termen de zece zile de la depunerea cererii.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: