Aflat în opoziţie, Partidul Forţa Civică şi-a propus să ridiculizeze... opoziţia. Vezi motivele!

Preşedintele PFC Gorj, Ion Săvoiu, a dat publicităţii un manifest politic intitulat "Partidul Forța Civică va ridiculiza Opoziția, căci Puterea se ridiculizează singură!"

Iată textul integral al manifestului politic:  

"De unde plecăm? Unde TREBUIE să ajungem?

Plecăm de la un dezechilibru nepermis de mare între Putere și Opoziție, care poate să pună în discuție însăși existența democrației și a statului de drept. În Gorj, de 24 de ani PSD-ul are puteri discreționare. Puterea discreționară dă naștere la derapaje ce pot afecta unul sau mai mulți indivizi. Din păcate, de regulă derapajele Puterii afectează un întreg sistem. După iarnă e normal să vină primăvara, dar în Gorj iarna durează de 24 de ani.

Astăzi, Opoziția din Gorj este prea slabă pentru a se opune acelor derapaje și pentru a regla sistemul. Nu e vorba de neputință, în cazul Opoziției, ci de lipsă de voință. Coabitarea  cu puterea e mult mai benefică și mai comodă pentru grupurile de persoane ce și-au asumat până acum Opoziția în Gorj. Această coabitare, însă, dereglează total sistemul și lasă omul de rând pradă arbitrariului și derapajelor instituite de Puterea lipsită de Opoziție.

Ca președinte al filialei din Gorj a Partidului Forța Civică, voi încerca să adun în jurul meu oameni împreună cu care să ridiculizăm Opoziția. Căci Puterea se ridiculizează singură. Vom încerca sa facem Opoziție nu doar la nivel declarativ. O Opoziție slabă face Puterea și mai slabă. Dacă Puterea e slabă, oamenii de rând trăiesc rău! O Opoziție adevărată nu are voie să mai lase Puterea să stea cu spatele la oameni. Până la urmă, despre asta este vorba: despre oameni și viețile lor.

Astăzi, despre politică și politicieni se vorbește destul de urât. În Occident, politicianul este foarte respectat pentru că el lucrează pentru oameni, el este în slujba oamenilor. La noi, cei care intră în politică o fac, de regulă, în căutarea de soluții personale, pentru ei înșiși. Un loc de muncă, o afacere și/sau imunitate în fața legii, pentru ei înșiși. Partidul Forța Civică nu este un mediu prielnic pentru cei care își doresc doar să parvină la umbra unei structuri politice. Noi trebuie să consolidăm o echipă care să propună soluții de reglare a sistemului de care vorbeam, nu să negocieze cu Puterea soluții personale! Vrem să schimbăm percepția publică despre politica și politicienii din România. Vrem să instituim un model, un termen de comparație, vrem să impunem un ritm.

Astăzi, în Gorj spațiul public este confiscat de câteva persoane. Ele au confiscat porta-vocile partidelor politice, au acaparat spațiile de emisie ale radiourilor și televiziunilor locale și hectare de pagini în presa scrisă. Din păcate, majoritatea dintre aceștia nu spun și nu transmit nimic. Este, dacă vreți, un limbaj de lemn dus la extrem. Dacă urmărim o emisiune cu vicepreședintele PSD la nivel național, Ion Călinoiu, înregistrată ieri, și o compari cu una de acum trei ani veți vedea că nu este absolut nicio diferență. Sunt aceleași lucruri, se vorbește despre nimic. Când un om politic se exprimă public, lucrurile despre care vorbește trebuie deja să înceapă din clipa aceea să se schimbe în bine. Or în Gorj lucrurile băltesc, și nu numai că băltesc, dar mergem din rău în mai rău!

Așteptăm în rândurile noastre oameni care n-au avut până acum acces la microfon, oameni care n-au avut până acum locul și șansa de a se exprima public, oameni de valoare care, poate, au fost înfrânți de dezgustul față de ce se întâmplă în spațiul public.  Valorile trebuie să facă un pas în față. Să înceapă să dea tonul, să pună muzica lor, sa isi facă auzite soluțiile, sa facem din aceasta situație de băltire, din acest blocaj de ordin economic și moral un râu repede de munte, la început, si apoi un fluviu!

Gorjul și România sunt cum ni le facem. Așa să ne ajute Dumnezeu!

28 februarie 2014

PREȘEDINTE Filiala Gorj,Săvoiu Ion"

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: