After school-ul de la Băleşti, funcţional de luni

Noul centru after school din comuna gorjeană Băleşti îşi deschide porţile luni, 17 septembrie. Cincisprezece copii au fost înscrişi până acum să continue activitatea şcolară, după finalizarea orelor de curs. Unitatea poate găzdui simultan 30 de copii, drept care se mai primesc şi alte solicitări. Autorităţile locale spun că pot să vină la acest centru şi copiii din alte localităţi.

„Copiii înscrişi până acum sunt din Băleşti, dar primim şi din exterior. Centrul after school este deschis între orele 12.00-16.30, de luni până vineri. Va funcţiona pe programa şcolară a şcolii primare. Mâncarea pentru copii va fi achiziţionată de la o firmă de catering. Va fi plătită la un preţ de bun simţ, 10 lei pe zi, de părinţi. Utilităţile vor fi plătite integral din bugetul local”, a declarat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Acesta este primul centru after school de pe raza comunei Băleşti. Centrul în care copiii din localitate vor putea să-şi facă temele după terminarea orelor de curs, sub supravegherea dascălilor, a fost înfiinţat în clădirea fostului dispensar, care a fost în urmă cu multă vreme şi sediu de primărie. Clădirea a fost reabilitată şi modernizată cu fonduri de la bugetul local. Primăria a investit aproximativ 320 mii lei pentru reabilitarea clădirii.

Vizualizări: 2,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: