Agenţii de pază din Rovinari vor patrula pe biciclete şi scutere

Paznicii firmei de pază a Primăriei Rovinari vor circula prin oraş pe biciclete şi scutere. „Nu vor avea puncte fixe”, a explicat primarul Robert Filip. Societatea de pază îşi va începe activitatea în luna iunie, iar personalul recrutat va fi angajat în primă fază pe o perioadă determinată, pentru a fi testat.

Firma de pază va funcţiona cu 18 agenţi de pază. Un prim proces de selecţie a fost deja realizat. Personalul va fi angajat iniţial pentru 3 luni, spun autorităţile locale. Parcările din localitate vor fi în sarcina lor. Primarul Robert Filip spune că 30-40% din cetăţenii care folosesc parcările nu au încheiat contract pentru locul de parcare. „Firma de pază, pe care noi am înfiinţat-o şi care îşi va începe activitatea de luna viitoare, va avea nişte aparate electronice. Vom identifica toate parcările în sistem electronic. Va pune un scaner şi va vedea că locul este al lui X sau a lui Y şi că este plătit sau nu. Cred că toată lumea ar vrea să aibă un loc de parcare şi m-aş bucura să fim şi receptivi, să avem şi obligaţii, nu numai drepturi şi să ne plătim aceste taxe care sunt destul de mici. 60 de lei este o sumă mică”, a declarat Robert Filip.      

Primarul din Rovinari a explicat că a luat decizia de a înfiinţa această firmă pentru că a observat că sumele plătite pentru paza şcolilor erau uriaşe. Circa 50 de mii de lei mergeau către firma privată. Astfel, agenţii de pază proprii vor avea mult mai multe sarcini de serviciu. Mai mult decât atât, vor fi mereu în mişcare. „Vom avea doar puncte mobile, deci nu vor fi puncte fixe. Vor primi biciclete, vor primi nişte motoscutere de la Poliţia Locală şi va trebui să ne plimbăm pe străzi în permanenţă. Este important ca omul să te vadă, că eşti acolo şi că iei măsuri”, a explicat primarul Robert Filip.

Vizualizări: 1,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: