Apă industrială pentru localnicii din Fărcăşeşti. Soluţia autorităţilor!

Cei peste trei mii de oameni din Fărcăşeşti au doar apă industrială la poartă. Primarul Constantin Drăgoescu susţine că lucrează la proiecte să obţină fonduri europene pentru a potabiliza apa. În verile secetoase, nici apa pentru menaj nu mai curge la pompele stradale.

 În prezent, în aproape toate satele din Fărcăşeşti, apa nu este potabilă. Oamenii au fântâni ori cumpără apă de băut. „Sper să rezolv problema cu apa, să primim avizele. Deocamdată, aşteptăm. Cetăţenii din comuna Fărcăşeşti beneficiază de apă industrială, nu potabilă. Au apă pentru spălat, pentru animale, pentru udat, nu pentru băut. Oamenii au fântâni, fiind o zonă minieră. În verile secetoase, mai seacă şi fântânile. Anul trecut, în Valea cu Apă şi în Fărcăşeşti, nu a fost apă. Am dat o zi într-un sat, următoarea zi în celălalt sat, pentru că nu era apă”, susţine edilul din Fărcăşeşti.

Primarul Constantin Drăgoescu speră să obţină fonduri europene să trateze apa şi să introducă şi sistemul de canalizare în comună. „Noi avem apă în proporţie de 80%, apă industrială. În satul Timişeni, nu este deloc apă. Am depus documente. Dacă ni se aprobă, vom executa două staţii de tratare a apei şi vom depune documente să obţinem fonduri europene pentru potabilizare. Am depus două solicitări pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală la Bucureşti şi sperăm să ni se aprobe şi sistemul de canalizare în Fărcăşeşti”, a mai spus primarul Drăgoescu.

Vizualizări: 511

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: