Agenţii economici gorjeni, reclamaţi de străini

Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a primit săptămâna trecută o serie de sesizări, din partea unor persoane care locuiesc în alte judeţe, cu privire la proasta calitate a aparatelor electrocasnice dar şi a calităţii serviciilor gorjene. Rezolvarea acestor reclamaţii rămâne însă incertă întrucât aceste persoane cer restituirea contravalorii produselor cumpărate.

Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor are începând cu această săptămâna o sarcină destul de dificilă şi anume rezolvarea unor reclamaţii venite din partea unor persoane care locuiesc în alte judeţe care s-au declarat nemulţumite de calitatea unor produse electrocasnice cumpărate de la agenţii economici gorjeni. „Aceste persoane nu au domiciliul în Gorj dar au venit pe perioada sărbătorilor pe la neamuri şi cu această ocazie şi-au cumpărat diverse produse electrocasnice precum ceasuri sau radiatoare care ulterior nu mai funcţionau”, a declarat Mihaela Răducan, directoarea OPC Gorj.

Rezolvarea acestor sesizări rămâne însă sub semnul întrebării pentru că sunt foarte multe formalităţi dar şi pentru că respectivele persoane cer restituirea contravalorii produselor stricate. „O să ne fie ceva mai greu să le rezolvăm pentru că trebuie să stabilim tot ce s-a întâmplat şi o să fie şi mai greu pentru că persoanele respective îşi cer banii înapoi”, a precizat Mihaela Răducan.

Lactatele, în topul sesizărilor

După încheierea sărbătorilor de iarnă numărul sesizărilor către OPC Gorj au crescut foarte mult, majoritatea fiind cu privire la produsele alimentare. „Fiecare comisar are câte 3-4 reclamaţii de rezolvat, au crescut oarecum pentru că a fost perioada asta a sărbătorilor. Cele mai multe reclamaţii le avem la produsele lactate care oricum au o perioadă de valabilitate destul de mică”, a declarat Mihaela Răducan. Oamenii care au întâlnit o astfel de situaţie au avut noroc pentru că şi-au putut recupera banii. „Am avut un caz pe care l-am rezolvat şi anume un om a cumpărat o bucată de caşcaval care era în termen dar nu pentru mult timp şi care nu arăta prea bine. Omul şi-a recuperat banii şi gata”, a precizat Mihaela Răducan.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: