„Concurăm cu Poiana Braşov“

Turiştii care au urcat ieri la Rânca s-au putut bucura de zăpadă, după ce duminică şi ieri noapte a nins neîntrerupt. Mai mult, ieri după-amiază a suflat viscolul cu putere şi a adus zăpadă de pe creste, spre bucuria turiştilor şi spre disperarea şoferilor prinşi în trafic, la urcare, fără lanţuri sau chiar şi cu lanţuri, dar fără experienţă pentru acest tip de carosabil.

La Rânca a plouat de Crăciun, dar acum stratul de zăpadă măsoară 30 cm după ultimele ninsori, spre bucuria sutelor de turişti care ieri după-amiază au invadat pârtia lungă de 650 m. Oamenii au stat la coadă şi câte 40-50, pentru a le veni rândul la teleschi. "E super tare, e pentru prima dată când vin aici şi mă dau pe pârtie, dar e ca un drog. E minunat că merge şi instalaţia de teleschi, că avem şi nocturnă, nu pot decât să mă bucur că sunt aici în vacanţă", spunea un turist care tocmai urca pârtia cu teleschiul. Cunoscătorii zonei s-au mirat chiar că în timpul săptămânii sunt atât de mulţi turişti pe pârtie, cu toţii fiind de acord că zăpada merită toţi banii pe care îi cheltuiesc cei care urcă la Rânca. "Este super, stăm cam mult la coadă aici la teleschi, deşi se mişcă destul de repede, dar e super. E extraordinar că avem zăpadă şi putem schia pentru că în alte locuri din ţară înţeleg că nu e aşa ceva. Lumea e veselă la Rânca, toţi ne simţim bine şi vă dorim tuturor la mulţi ani şi să ajungeţi aici pe pârtie pentru a vedea cât e de frumos", spune Liana Cârciumaru, o turistă întâlnită la coadă la teleschi.

Zăpada i-a întors din drum 

Fericiţi sunt acum nu doar turiştii care au parte de zăpadă, ci şi proprietarii cabanelor care, pentru Revelion, au închiriate locurile încă de vara trecută. Aceştia îşi freacă fericiţi palmele că afacerile le merg bine şi în vremuri de criză şi aşteaptă să vadă cum vor merge lucrurile după ce trec sărbătorile. "La Rânca sunt condiţii excelente pentru schiat. Duminică noaptea s-a stat pe pârtie până la ora 1.00 noaptea, era nebunie ce a fost aici, mai ales că şi ningea. Condiţiile sunt decente, cabanele sunt pregătite pentru cei care vor să se distreze aici de Revelion. Eu am totul închiriat încă din luna august, pentru că sunt clienţi fideli mulţumiţi de serviciile noaste şi care au dorit să vină la noi încă de atunci. Putem spune, fără modestie, că încet-încet, concurăm cu Poiana Braşov pentru că la noi este acum şi zăpadă, sunt şi condiţii, drumul este în regulă, deci sunt condiţii pentru turism", ne-a declarat Sorin Birău, patronul unor pensiuni din Rânca.

Singurii care au avut ieri probleme au fost şoferii care s-au împotmolit pe drumul de urcare spre staţiune. Vântul puternic a viscolit zăpada căzută şi a troienit-o pe carosabil, şoferii cu mai puţină experienţă la volan nereuşind să urce, chiar dacă aveau lanţuri şi cauciucuri de iarnă. Aceştia au tras pe dreapta şi au aşteptat ori s-au întors din drum, renunţând la planurile pe care şi le făcuseră pentru munte, numărul lor fiind destul de redus.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: