Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Agenţii economici, indiferenţi la avertismentele Gărzii Financiare

Activităţile infracţionale de contrabandă cu produse accizabile nu este o noutate în rândul agenţilor economici gorjeni. În ciuda sancţiunilor aplicate şi a confiscărilor produselor comercializate, operatorii economici ignoră şi măsurile complementare impuse, respectiv suspendarea activităţii de vânzare a produselor accizate pentru o anumită perioadă de timp.

Ion Pupăzan, directorul Gărzii Financiare Gorj, spune că nu de puţin ori a avut surpriza să constate că firmele vând ţigări şi alcool şi-n perioada de suspendare: “Să luăm, de exemplu, cazul unei societăţi târgujiene sancţionată în ianuarie pentru vânzarea a 710 pachete ţigări netimbrate cu interzicerea comercializării de produse accizate pentru o lună de zile, care a continuat să comercializeze produse de acest tip şi-n perioada de suspendare. Agenţii economici cred că dacă i-am prins vânzând ţigări netimbrate, pot comercializa liniştiţi cafea sau alcool. Însă aceştia trebuie să înţeleagă că nu mai au voie să comercializeze niciun fel de produs accizat”. Pentru că a ignorat avertismentul comisarilor de la Garda Financiară, agentul economic s-a ales cu o amendă contravenţională de 6.000 lei, iar contravaloarea produselor accizate comercializate de 1.119 lei a fost confiscată. Suspendarea se aplică pentru o perioadă cuprinsă între una şi trei luni, cele mai drastice măsuri luându-se în cadrul agenţilor economici recidivişti. Tot în ultimul timp au fost verificaţi şapte comercianţi care vindeau produse accizabile, dintre care cinci au fost depistaţi vânzând ţigări şi băuturi alcoolice fără marcaje fiscale. Şi în acest caz s-a procedat la interzicerea comercializării unor astfel de produse pentru o lună de zile şi confiscarea celor 123 pachete ţigări netimbrate şi 64 litri băuturi alcoolice găsite cu probleme. Nu în ultimul rând, o firmă care deţinea un restaurant şi un bar în Rânca a prejudiciat bugetul statului cu 15.838 lei, pentru că nu a contabilizat venituri obţinute în valoare de 62.834 lei.

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: