Aglomeraţie la paşapoarte

Aproximativ 70 de persoane se prezintă zilnic la Serviciul Paşapoarte pentru a-şi face documentul de călătorie. Conducerea serviciului se aşteaptă ca în luna august solicitările să crească, odată cu venirea în concediu a gorjenilor plecaţi în străinătate.

În perioada de vară creşte adresabilitatea gorjenilor la Serviciul de Paşapoarte. Cei care doresc să plece în altă ţară în interes de serviciu, în concediu sau chiar la muncă solicită eliberarea paşaportului. Zilnic la ghişeele acestui serviciu se prezintă aproximativ 70 de gorjeni care doresc să plece într-o altă ţară. Din experienţa anilor trecuţi, în luna august numărul celor care solicită eliberarea documentului de călătorie va fi mult mai mare. O mare parte din cei care solicită paşaport pleacă în concedii în străinătate sau la muncă. „Am venit să ne facem paşaport pentru că plecăm în concediu şi acolo unde mergem avem nevoie de paşaport. Ne bucurăm totuşi că ni se dă repede şi nu trebuie să mai aşteptăm ca înainte”, a spus un târgujian. Sunt cazuri când gorjenii le fac paşapoarte copiilor pentru a-i scoate din ţară. „ Eu am venit să-i fac paşaport fetiţei să o iau în străinătate. Eu şi soţia suntem plecaţi la muncă şi am decis să ne stabilim acolo. Ne luăm şi fetiţa pentru că aici în România nu mai are nici un viitor. Ţara asta nu ne oferă nimic”, susţine Alin Popovici. 

Gorjenii care vor să plece în străinătate au de ales între un paşaport provizoriu care este gata în 2 ore sau unul electronic după care au de aşteptat două săptămâni. „Noi facem două tipuri de paşapoarte. Unul este provizoriu, are valabilitatea de un an şi costă aproximativ 216 lei , se face la noi în judeţ, şi unul electronic cu valabilitatea de 5 ani. Acesta se face la Bucureşti, este gata în două săptămâni şi costă în jur de 260 de lei”, susţine Marcel Lungu.

În restul anului puţini sunt cei care solicită eliberarea unui paşaport.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: