Agresorul minorului înjunghiat din Logreşti – dat pe mâna judecătorilor

Bărbatul care luna trecută a înjunghiat un minor din Logreşti a fost trimis în judecată de procurori în stare de arest preventiv. Ştefan Pirtea are 39 de ani şi este acuzat de tentativă de omor calificat, după ce în seara zilei de 22 ianuarie, şi-a bătut un consătean şi l-a înjunghiat pe minorul de 17 ani. Faptele s-au produs pe fondul consumului de alcool, inculpatul încercând însă după producerea acestora să scape de acuzaţiile cu care s-a ales în cele din urmă.

Conform anchetatorilor, Pirtea l-a bătut pe un consătean de-al său, motiv pentru care s-a ales cu o amendă de 1200 de lei, după ce victima l-a reclamat la Poliţie. La câteva minute după aplicarea sancţiunii, agresorul s-a întâlnit din nou cu cel pe care îl bătuse şi l-a luat din nou la bătaie. Scandalul s-a produs la poarta minorului de 17 ani, care a încercat să aplaneze conflictul. Minorul a fost agresat atunci cu un cuţit, fiind înjunghiat foarte grav. Suspectul a încercat apoi să îi dea cuţitul unui alt localnic, Pirtea recunoscând că el a comis faptele, după ce a fost reţinut de poliţişti.

Suspectul a declarat iniţial că minorul primise o palmă de la tatăl său, Pirtea spunând că nu ştie nimic despre nicio înjunghiere. Pe parcursul cercetărilor, după ce şi-a revenit din starea de beţie, bărbatul le-a povestit anchetatorilor cum a procedat. El riscă să stea după gratii cel puţin şapte ani şi jumătate. Victima sa are nevoie de mai bine de o lună de îngrijiri medicale, în sprijinul minorului de 17 ani venind la Târgu Jiu pentru a dona sânge inclusiv vecini de-ai săi de la ţară.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: