AJOFM Gorj a dat Fiscul în judecată

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj riscă să fie executată silit pentru că nu a plătit la timp taxele aferente ajutorului de şomaj. Cei de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj au calculat penalităţi pentru debitele neachitate la timp, aşa cum face cu orice agent economic. AJOFM Gorj a cerut medierea prefectului, după care a dat fiscul în judecată, pentru a bloca o eventuală executare silită.

Conducerea AJOFM Gorj spune că penalităţile calculate de finanţiştii gorjeni se ridică la circa 200.000 lei şi cresc pe zi ce trece. Directorul adjunct al agenţiei, Ana Maria Niculescu, a explicat că penalităţile acestea nu ar trebui calculate conform unei legi şi că au discutat cu conducerea AJFP Gorj despre această problemă, discuţiile fiind mediate chiar de prefectul Alin Văcaru. Cum nu s-a ajuns la o înţelegere, cei de la AJOFM Gorj spun că au fost nevoiţi să facă acţiune în instanţă pentru a nu fi executaţi silit. "Suntem singura agenţie din ţară la care ni se calculează penalităţi la contribuţiile de asigurări sociale obligatorii. Conform legii 76 nu trebuie să ne calculeze aceste accesorii, cum le numesc. Suntem în proces cu ei pentru 11 dosare. Deja suntem în executare silită, aşa apărem. Sunt dosare de penalităţi. Noi depunem declaraţii rectificative care privesc drepturile aferente şomerilor pentru perioade anterioare, care conduc la modificarea debitului declarat iniţial, adică şomerul poate să vină la noi după ce i s-a desfăcut contractul de muncă în 10 zile. Noi nu putem declara imediat, decât luna viitoare până în 25 ale lunii, cât i s-a stabilit lui dreptul la şomaj. De asemenea, stabilirea dreptului la şomaj poate să dureze şi o perioadă de la 1 la 3 luni şi atunci AJOFM depune declaraţii rectificative pentru refacerea stagiului de cotizare. Ei nu ţin cont de legea 76, de articolul 48, alineat 4", a declarat Ana Maria Niculescu, director adjunct în cadrul AJOFM Gorj.

Şeful finanţiştilor gorjeni a spus că şi AJFP Gorj se ghidează după o lege care prevede calcularea de penalităţi pentru obligaţiile neachitate la timp. "AJOFM datorează obligaţii la noi, nu le-au achitat în termen legal şi s-au calculat majorări şi penalităţi. Dacă dânşii ne-au dat în judecată că nu sunt de acord cu ele, ne judecăm. Până nu iau suspendare eu nu pot să suspend. Finanţele respectă prevederile ordonanţei 92", a spus Marin Ciumag, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Gorj.  

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: