Ajutoare de minimis pentru agricultura ecologică

Agricultorii pot depune cererile pentru solicitarea ajutorului de minimis acordat exploataţiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică până la data de 5 iulie inclusiv, iar valoarea totală pe care o pot primi în baza acestui sprijin se ridică la cel mult 15.000 euro anunţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Potrivit conducerii APIA Gorj, de acest ajutor specific, la nivelul judeţului Gorj, au beneficiat în anul 2013 un număr total de 7 exploataţii agricole, din care 5 exploataţii în sector vegetal, categoria între 0,30 – 5 ha, cumulând o suprafaţă totală de 19,96 ha de teren agricol şi 2 exploataţii agricole în sector animalier, la categoria sub 20 capete, cumulând un număr de 22 capete bovine.

Ajutorul de minimis se acordă beneficiarilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate în anul de cerere 2013, în baza Hotărârii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, şi care au depus cerere de ajutor în anul 2013 pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 ha și 5 ha inclusiv; 5,1 ha şi 20 ha inclusiv. „Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 1.180 lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 ha şi 5 ha inclusiv sau de 845 lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 5,1 ha şi 20 ha inclusiv. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciţii financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente”, se arată în comunicat. Pentru obţinerea ajutorului de minimis, beneficiarii completează şi depun cererea pentru ajutorul de minimis în agricultură, la centrul judeţean APIA Gorj.

         

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: