Tablete gratuite pentru copiii fără posibilități

Mai mulți copii din comuna gorjeană Turburea au primit tablete de la autoritățile locale, pentru a putea participa la cursurile on-line. Autoritățile locale susțin că tabletele s-au dat pe proces-verbal în baza unui tabel realizat de unitatea de învățământ din localitate.

Din cei aproximativ 700 de elevi din comuna Turburea, numai 26 au nevoie de tablete să participe la cursurile on-line. ”Noi am cerut o listă de la școală cu acei elevi care nu au tehnică pentru cursurile on-line și nu au cum să-și facă temele. Noi le-am luat cu bani de la bugetul local și le-am predat pe proces-verbal. Le-am spus copiilor că nu sunt de tot și nu pot face ce vor cu ele”, a precizat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Primarul susține că va controla felul în care acești elevi folosesc tabletele.”O să trimit o angajată de la asistență socială pentru a-i ajuta să învețe să folosească tableta și totodată să-i ajute și la teme. În felul acesta avem și un control asupra lor, să nu le strice, să nu le piardă sau să le folosească în alte scopuri”, a mai spus Ion Bârcă.

Vizualizări: 1,167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: