Elevi gorjeni de talie mondială la informatică

Județul Gorj se poate mândri cu elevii din lotul de informatică al Colegiului Național Spiru Haret din Târgu-Jiu. Aceștia au obținut rezultate deosebite la un concurs de talie mondială, care din cauza pandemiei a fost organizat on-line.

După 4 etape de calificare la care au reușit să obțină punctaje maxime, cele 2 echipe (una de juniori şi una de intermediari) s-au calificat în finala concursului ACSL (American Computer Science League), concurs la care participă şcoli din toate colțurile lumii. ”Etapa finală trebuia să se desfășoare în Windsor, Connecticut, SUA, dar având în vedere situația actuală, aceasta a fost organizată online şi elevii au concurat individual. La această finală au decis să participe 3 elevi de la Colegiul Național "Spiru Haret", care au reușit să confirme încă o dată rezultatele obținute la nenumărate olimpiade și concursuri”, a precizat profesorul Flavius Boian.

Cei trei elevi gorjeni au obținut punctaje maxime la etapa de programare și s-au clasat în fruntea clasamentului, obținând medalii de argint. ”Sebastian Popa ( medaliat cu argint anul trecut, la faza naționala a olimpiadei de informatica si calificat și anul acesta de pe locul 1) mai avea nevoie de doar un punct pentru a obține medalia de aur. La divizia intermediară, destinată elevilor de liceu, au participat aproximativ 500 de elevi din SUA, Canada, Europa, Asia și Africa.
Un aspect important este faptul ca Vasiluță Alexandru (clasa a VIII-a) a participat la o categorie superioara vârstei lui, el putând participa la divizia juniori, inclusiv anul viitor. Decizia de a participa la o categorie superioara am luat-o în urma rezultatelor obținute la faza naționala a olimpiadei de informatica: bronz, aur și argint în ultimii 3 ani, calificare de pe locul 1 și anul acesta, ca de altfel în toți anii în care a participat. Îl felicit, de asemenea pe Criveanu Bogdan pentru performanta obținută, și nu în ultimul rând, îi felicit pe toți cei 10 calificați”, a mai precizat Flavius Boian.

Din divizia de juniori au făcut parte: Stanciu-Tivlea Gabriel Valentin cls. a VI-a
Vasiluță Diana Maria cls. a VI-a, Staicu Matei cls. a VI-a (Șc. Gen "Constantin Savoiu", Petcu David cls. a IX-a ( Colegiul National "Tudor Vladimirescu" și Buciu Theodor Marian cls. a IX-a.

La divizia intermediari au participat: Vasiluță Mihai Alexandru cls. a VIII-a, Popa Sebastian cls. a X-a, Dumitrescu Bogdan cls. a XI-a, Criveanu Bogdan cls a XI-a, Rotaru Radu cls a XII-a.

Vizualizări: 2,087

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: