Comuna în care bătrânii nevoiași primesc alimente în fiecare săptămână

Primăria din comuna gorjeană Turburea a susținut cu alimente bătrânii nevoiași în perioada stării de urgență, dar a constatat că oamenii au nevoie de ajutor în continuare. Așa se face că o dată pe săptămână peste 100 de vârstnici primesc alimente de la autoritățile locale. Primarul din Turburea este decis să continue această acțiune și după ce trece pandemia.

Aproximativ 140 de vârstnici din comuna Turburea primesc săptămânal vizita autorităților locale. Cei de la primărie nu vin doar să-i întrebe de sănătate, ci le aduc și câte o plasă de alimente. ”De când a început starea de urgență, noi am dus alimente săptămânal la bătrânii nevoiași. Facem și acum acest lucru și o să facem în continuare, pentru că ne-am dat seama că acești oameni chiar au nevoie de noi în permanență, nu doar ocazional. Săptămânal mergem la Craiova la cumpărături și facem câte o plasă de alimente pentru 140 de bătrâni. Le dăm câte un pui, 4-5 pâini, cartofi, un cozonac și halva. Se bucură enorm când ne văd cu plasa la poartă”, a declarat Ion Bârcă, primarul din Turburea.

Cumpărăturile se fac cu bani de la bugetul local și, dacă este nevoie, din buzunarul primarului. ”Luăm alimentele cu bani de la bugetul local. Ne costă cam 8000 de lei pe lună. Am început atunci cu starea de urgență și acum nu mai pot să mă mai opresc. Când mă văd bătrânii pe drum și mă întreabă când mai trec pe la ei, mi se rupe sufletul, mai ales că mie mi-au murit amândoi părinții. Eu le mai dau și din buzunarul meu când îi văd așa necăjiți și neajutorați. Chiar vreau să continui această acțiune”, a mai spus Ion Bârcă.

Vizualizări: 1,669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: