Pedeapsă cu amânare pentru un caporal din Târgu Jiu

Un militar din Târgu Jiu a fost condamnat la opt luni de închisoare, cu amânarea pedepsei. Sentința dată de Tribunalul Militar Timișoara îl ajută pe caporalul de 39 de ani să-și păstreze uniforma.

Bărbatul s-a urcat băut la volan și a fost implicat într-un eveniment rutier ușor pe raza municipiului Târgu Jiu. Incidentul s-a petrecut anul trecut, în seara zilei de 28 noiembrie, în apropierea unui echipaj al Poliției Locale Târgu Jiu.

În timpul discuțiilor cu cei doi șoferi, polițiștii locali au constatat că militarul prezenta halena alcoolică, motiv pentru care au cerut ajutorul colegilor lor de la Rutieră.

În urma testării, bărbatul prezenta o alcoolemie de 0,41 mg/1 alcool, fiind dus la spital pentru recoltarea probelor de sânge. Ancheta a fost preluată de procurorii militari din Timișoara, caporalul prins băut fiind militar de meserie de mai bine de 12 ani.

În timpul audierilor, bărbatul a recunoscut că s-a urcat băut la volan. Voia să ajungă la o farmacie de lângă casă pentru a cumpăra calmante pentru tatăl bolnav. Nu s-a asigurat bine și a lovit o mașină condusă de o șoferiță. În urma incidentului, au rezultat doar pagube materiale.

Ținând cont de nivelul alcoolemiei, de 1,04 g%o, dar și de faptul că militarul nu are antecedente penale, instanța a decis că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară. Astfel, pedeapsa de 8 luni de închisoare a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani.

În acest timp, caporalul va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 30 de zile, la Primăria Târgu-Jiu sau la DGASPC Gorj.

Sentința pronunțată pe 3 iunie poate fi atacată cu apel. Dacă nu va recidiva, militarul va scăpa cu cazierul curat. O eventuală condamnare îi aducea excluderea din armată.

Vizualizări: 6,673

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: