Văzut fără mască la terasă și amendat patru zile mai târziu

A reușit să anuleze în instanță amenda primită pentru nepurtarea măștii de protecție! Este vorba de un tânăr din comuna gorjeană Polovragi care s-a trezit acasă cu o amendă de 500 de lei. Asta la patru zile distanță după ce stătuse la discuții, cu niște amici, la terasa unui minimarket din localitate.

Tânărul a contestat amenda în instanță, susținând că poate demonstra cu martori că purta masca de protecție în aer liber. Judecătorul a constatat că procesul verbal de contravenție este întocmit la data de 25.01.2021, în lipsa contravenientului, pentru o faptă ce ar fi fost comisă la data de 21 ianuarie.

„Deși în cuprinsul procesului verbal se menționează faptul că la data de 21.01.2021, ora 20.30, petentul se afla la terasa (...) din localitatea Polovragi, Județul Gorj, împreună cu numitul M.N. și alte persoane și nu a purtat masca de protecție, în cuprinsul raportului întocmit la data de 22.03.2021 și care se află atașat la dosar nu se menționează numele vreunei persoane din cele prezente la terasă și al căror nume este trecut în cuprinsul procesului-verbal de contravenție”, se arată în motivarea Judecătoriei Novaci, care a constatat că „răspunderea contravențională a petentului a fost angajată în mod nelegal și netemeinic”.

Prin urmare, instanța a anulat procesul-verbal de contravenție. Decizia Judecătoriei Novaci, din luna mai, poate fi atacată cu apel.

Vizualizări: 4,059

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: