Ajutorul pentru CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunțat luni că a aprobat planul României de a acorda un împrumut temporar în valoare de 251 de milioane de euro producătorului de electricitate Complexul Energetic Oltenia.

În prezent, CE Oltenia se confruntă cu dificultăţi financiare, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Ajutorul pentru salvare poate fi acordat pentru o perioadă de maximum șase luni, timp în care compania să găsească soluții de ieșire din situația de urgență.

„În cazul de faţă, Comisia consideră că împrumutul este limitat la îndeplinire necesităţilor de lichiditate bine identificate ale companiei. În plus, România s-a angajat ca, după şase luni, fie împrumutul va fi rambursat în întregime, fie CE Oltenia va demara o restructurare de amploare pentru a reveni la viabilitate pe termen lung sau să fie lichidată. De asemenea, Comisia a decis că ajutorul contribuie la realizarea unui obiectiv de interes comun, deoarece reduce riscul de insolvenţă care ar putea conduce la posibila pierdere a 13.000 de locuri de muncă într-o regiune caracterizată deja de un nivel relativ ridicat al şomajului”, se arată în comunicatul Comisiei.

Vestea vine după ce Guvernul a aprobat, în ședința din 5 februarie 2020, Ordonanța de Urgență prin care Complexul Energetic Oltenia primește 1,2 miliarde de lei pentru achiziționarea certificatelor de dioxid de carbon aferente anului 2019.

Vizualizări: 4,854

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: