Căldărușe spune cum va fi mineritul după patru mii de pensionări

Peste patru mii de mineri și energeticieni vor dispărea de pe statul de plată al Complexului Energetic Oltenia. Este vorba despre cei care vor ieși la pensie în următorii ani grație modificărilor aduse Legii Pensiilor. Consecința? Cei rămași în locul lor vor trebui să muncească mai mult. Este și motivul pentru care sindicaliștii cer acum salarii mai mari, văzând în acest lucru singurul mod ca oamenii să fie recompensați pentru efortul mare pe care îl depun la locul de muncă.

Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie, a explicat, la Gorj TV, că vor fi peste patru mii de oameni care vor ieși la pensie din cadrul companiei. Vor fi plecări atât din cariere, cât și din termocentrale.

„Mai ales cu modificările aduse Legii Pensiilor, cam acest este numărul de salariați care vor pleca la pensie anii următori, adică 4.000 de oameni. Și la ora actuală, se lucrează cu o lipsă acută de personal în cadrul carierelor și a termocentralelor. Prin aceste plecări la pensie, problema va fi una și mai dificilă”, a declarat Căldărușe.

Din acest motiv, sindicaliștii susțin că vor milita pentru salarii mai mari. Cei rămași vor avea și mai mult de muncă pentru că lipsa de personal se va acutiza în perioada următoare. „Au fost anumite discuții legate de acei tineri care vor termina școlile profesionale, care sunt școlarizați de CEO. E clar că trebuie făcute și angajări din sursă externă. Nu e deloc ușor. Dacă și până acum era accentuată lipsa de personal, această lipsă va afecta și mai mult de acum înainte efortul salariaților pe care îl depun oamenii. Singura recompensă care mai poate fi acordată este una materială, oamenii să obțină un venit mai substanțial”, a mai adăugat liderul SMEO.

Vizualizări: 4,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: