Roșca (FNME), acuzații grave: Situațiile financiare au fost cosmetizate până acum

„De când s-a înființat Complexul Energetic Oltenia și până în prezent, am primit situații financiare cosmetizate!” Declarația îi aparține sindicalistului Nelu Roșca, care spune că, abia la negocierile din acest an, sindicatelor li s-a prezentat adevărul. 

Liderul de sindicat de la Cariera Roșiuța, Nelu Roșca, a vorbit despre negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă și a explicat că a fost prima dată când Directoratul a adus cifre reale. „În ianuarie, s-au făcut propuneri pentru negocierea Contractului Colectiv de Muncă și s-au centralizat la nivelul federațiilor. Săptămâna trecută, am discutat și cu Directoratul, și cu Consiliul de Supraveghere. Noi, sindicatele, am considerat că atâta timp cât există un organ de decizie trebuie să își asume ce e în dreptul fiecăruia și stăm cu toții la masă pentru a putea scoate această companie din situația financiară care ne-a fost prezentată, pentru prima oară de când a luat ființă această companie, conducerea companiei vine și ne pune totul la dispoziție, ca cifre, ca situații financiare, indicatori și multe alte lucruri”, a spus Roșca, la Accent TV.

Situațiile financiare care au ajuns pe masa sindicatelor până acum ar fi fost cosmetizate, a mai adăugat Roșca: „Până acum, au fost cosmetizate. Ne-au prezentat fracțiuni și vorbesc din 2012 până în prezent. Este pentru prima oară când administrația vine și ne pune pe masă și mai face și o centralizare de date, și o evoluție a situației financiare din anul 2017 și până în prezent. Am avut întâlnire cu CS și cu membrii Directoratului. Ne-au propus o creștere salarială de 5%, iar în urma analizelor făcute de partea sindicală nu am fost de acord, în unanimitate, cu acest procent”.

În ciuda situației financiare grave a companiei, sindicatele au primit garanții că fondul de salarii va crește de 66 de milioane de lei față de anul trecut.

Vizualizări: 3,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: