Al doilea Crin?

Bucureştenii sunt, în general, oameni destul de hedonişti şi detaşaţi. Nu poţi să nu devii un maniac al satisfacerii propriilor mofturi atunci când îţi petreci, în medie, trei ore pe zi în trafic. Măcar din punctul ăsta de vedere, Crin Antonescu e bucureştean sadea. Cu mica diferenţă că el nu prea merge la serviciu. Nici bucureştenii normali n-ar merge, dacă n-ar fi nevoiţi. Nu ştie nimeni cu ce se ocupă Crin toată ziua, de nu calcă pe la Parlament, dar se presupune că-şi dedică timpul plăcerilor personale. Care or fi alea.

Şi acum să nu vă fie cu supărare, dar Vanghelie şi Udrea nu-s tocmai candidaţii tipici pe care un locuitor al capitalei i-ar vota. La Primărie, zic. Udrea se dă singură favorită la candidatură, Vanghelie la fel. E drept, în cazul celui de-al doilea, Victoraş s-ar putea să aibă ceva de spus împotriva primarului de sector pe persoană fizică. Totuşi, dacă interesele partidului o cer...

Aşa, deci să presupunem că ar candida Crin-hedonistul, Oprescu-şmecheraşul, Udrea-femeia şi Vanghelie-reprezentantul-unei-etnii-conlocuitoare. Udrea pică din start din motive pe care le-am mai amintit şi care se pot rezuma simplu la unul singur: nu are penis. Vanghelie? Hm, m-aş mira. Nu de alta, dar bucureştenii au mai avut experienţa a doi primari cu care doar anumiţi locuitori din Rahova şi Ferentari s-au simţit fraţi: Halaicu şi Lis. Chiar nu cred că ar face a treia oară greşeala să-şi lase caii să meargă la vot în locul lor. Cât despre Oprescu, la cât de des îl văd făcând lucruri în ultima vreme, există  o şansă bună să nici nu afle lumea că este între candidaţi, din moment ce acum cred că mulţi habar n-au că-i primar.

Şi de aia zic că Antonescu e mare favorit. Şi mie-mi place! Presimt că, în calitate de primar, ar fi în stare să legalizeze iarba în Bucureşti, dacă nu-i iese pasienţa la preşedinţie nici data viitoare. 

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: