Cannabis la ghivece. Îi cerea bunicii să ude „ceaiurile” și să le îngrijească

Un tânăr de 27 de ani din Motru – Gorj, cu domiciliul stabilit la Drobeta Turnu Severin, a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare, în primă instanță, pentru cultivarea și vânzarea de cannabis. Individul a cultivat 13 plante de cannabis în ghivece pe care le-a depozitat în curtea locuinței bunicii sale, din comuna Șișești, județul Mehedinți. Bătrânei i-a spus că sunt „ceaiuri”, rugând-o să aibă mare grijă de plante.

Potrivit interceptărilor din dosar, tânărul o contacta telefonic pe bunica sa pentru a se interesa de starea plantelor și pentru a-i da indicații în ceea ce privește udarea și întreținerea lor.

„Dovada că proprietarul plantelor de cannabis era inculpatul mai rezultă și din discuția purtată de bunica sa, suspecta (...) cu martorul (...) în datele de 13.10.2020 și 14.10.2020 și căruia îi relata că nepotul său a tăiat plantele de cannabis și le-a introdus în beciul locuinței sale, arătându-și nemulțumirea că mirosul plantelor este foarte puternic, iar ea nu mai poate deschide nici fereastra, pentru că acesta este închisă cu «scotch»”, potrivit informațiilor din dosar.

Odată cu recoltatul plantelor de cannabis, la locuința bunicii a avut loc o percheziție domiciliară. Aici au fost găsite în beci, printre damigene, pe o sită metalică, mai multe fragmente vegetale de culoare verde-oliv, cu miros înțepător.

Lângă un coteț din spatele casei, într-o afumătoare din tablă au fost identificate cinci plante cu aspect de cannabis, agățate în cârlige de sârmă.

Anchetatorii au descins și la apartamentul tânărului din Dr.Tr. Severin, unde a fost găsită cantitatea de 0,50 gr. de cannabis. Unul dintre vecinii inculpatului a susținut că tânărul își invita cunoscuții să fumeze împreună cannabis, pentru a lua contact cu starea produsă de consumul de droguri. Ulterior le cerea să plătească 70 de lei pentru o țigară.

Individul era cunoscut în cartier că se droghează și vinde droguri.

Bunica le-a spus anchetatorilor că în luna iunie a anului trecut nepotul i-a adus acasă niște fire de plante despre care i-a spus că reprezintă ceaiuri. A recunoscut că tânărul venea des la locuința ei și le îngrijea. De multe ori, tânărul era însoțit de prieteni cu care fuma țigări cu un miros puternic, asemănător celui pe care îl aveau plantele pe care nepotul le pusese la uscat în magazia locuinței sale.

Inițial, la audieri, bărbatul a precizat că nu a cultivat semințe de cannabis, ci o substanță permisă de lege, și anume cannabidol-CBD, pentru ca ulterior să recunoască că a cultivat cannabisul doar pentru consum propriu.

Tribunalul Mehedinți l-a condamnat zilele trecute la 2 ani și 8 luni de închisoare, sentința nefiind definitivă. Pentru buna desfășurare a procesului, magistrații au decis ca bărbatul să rămână în arest la domiciliu.

Vizualizări: 3,958

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: