Cum a reușit un șofer să anuleze amenda în instanță după ce l-a prins radarul cu 198 km/oră

Un şofer amendat şi lăsat fără permis după ce a fost prins de radar circulând cu 198 de km/h pe Autostrada Soarelui a obţinut o sentinţă de anulare a procesului-verbal de contravenţie, la Judecătoria Călăraşi. Sentinţa nu este definitivă, dar arată motivele pentru care sancţiunea a fost anulată, notează Adevărul.

Potrivit sentinţei amintite, şoferul aflat la volanului unui Mercedes a fost oprit de Poliţie în data de 30 mai 2020, pe Autostrada Soarelui, sensul spre litoral, fiind amendat şi lăsat fără permis după ce a fost filmat de radar circulând cu 198 de km/h.

Bărbatul a contestat sancţiunea în instanţă arătând că „i-a explicat poliţistului că nu este vinovat de pretinsa contravenţie, mai ales că în faţa sa circulau două autoturisme care îl depăşiseră anterior cu viteză mare şi este posibil ca viteza înregistrată de aparatul radar să fie a vreunui autoturism care circula în faţa sa şi nu a autoturismului condus de acesta”.

Judecătoria Călăraşi, unde s-a judecat procesul, a dispus anularea procesului verbal de contravenţie pe motiv că în imaginile surprinse de radar nu se vede clar numărul de înmatriculare al maşinii surprinse circulând cu 198 km/h.



Vizualizări: 4,208

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: