Albeniul, împărţit în două din cauza unui „viol”

Scandal pe uliţele din Albeni, unde o fată de 14 ani susţine că a fost violată de patru consăteni de-ai săi. Oamenii sunt împărţiţi în două tabere, unii fiind convinşi că lucrurile nu stau chiar aşa şi că, de fapt, ar fi fost mai degrabă „plăcere”. O asemenea poziţie nu le convine deloc rudelor adolescentei, mai ales că părinţii acesteia, plecaţi în Spania până de curând, au aflat de abia acum despre tărăşenia produsă la mijlocul lui august.

Vorbe grele, interzise chiar şi urechilor adulţilor, nu doar minorilor, s-au putut auzi ieri pe drumul principal din Albeni, după ce rude ale fetei s-au întâlnit cu cele ale unuia dintre tinerii acuzaţi de comiterea violului. „Să-ţi fie ruşine, că eşti femeie bătrână şi vrei să îţi scapi nepotul. Cum poţi spune că nu a fost viol când ei toţi şi-au bătut joc de ea aşa cum au vrut şi nimeni nu-i pedepseşte”, a spus una dintre rudele fetei, replica primită stârnind şi mai multe discuţii. „E viol pe dracu! Ea a făcut aşa că aşa e învăţată. Aşa e fata, nu te supăra, tot satul ştie treaba asta”, a replicat femeia mai în vârstă.

Scandalul s-a aprins acum, odată cu revenirea acasă a părinţilor minorei. Faptele au avut loc cu mai bine de două luni în urmă, dar bunicul care avea grijă de minoră nu a dat vestea până în Spania. „Ea a venit la mine după ce dispăruse vreo patru ore. A venit şi mi-a spus că îi curge sânge din fund, că ar fi fost forţată, cu o sabie, să facă sex anal. M-am dus la Poliţie, dar la copii nu le-am mai spus că îşi făceau griji acolo unde erau plecaţi”, declară Ion Mutu.

Ancheta nu e pe placul rudelor

Tatăl fetei a aflat cu stupoare acum că fiica sa a fost abuzată sexual şi a cerut o anchetă mult mai temeinică. Asta, deşi prin sat gura lumii nu o vorbeşte tocmai de bine pe adolescentă. Supărarea bărbatului este cu atât mai mare cu cât tatălui său i s-ar fi oferit bani pe care i-a refuzat. „Tata nu a luat banii pentru că risca să îi facă lui dosar penal. I se putea înscena orice, mai ales că cel care i-a propus o sumă mare vorbea despre asta chiar în faţa unui poliţist cu care am înţeles că fusese şi la un chef. Eu am înţeles că nu s-a făcut cercetare la faţa locului şi că totul a fost muşamalizat, pentru ca băieţii vinovaţi să nu facă puşcărie. Indivizii ăştia trebuiau ridicaţi din prima zi, iar ei sunt liberi şi acum şi nimeni nu le face nimic”, declară Ionel Mutu.

Spusele părintelui nu sunt însă susţinute şi de către poliţişti, oamenii legii comunicând că există o anchetă în curs, din care nu ar reieşi că lucrurile prezentate de minoră acasă sunt tocmai adevărate. „Minora a fost prezentată la vremea respectivă la Serviciul de Medicină Legală Gorj, dar nu a prezentat nici un fel de urme de violenţă. Nefiind suspiciuni cu privire la actul de constrângere exercitat de către făptuitori urmează a se efectua în continuare cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de întreţinere de act sexual cu un minor”, precizează subcomisarul Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Acuzaţiile respective le pot aduce suspecţilor până la 10 ani de închisoare, la jumătate faţă de cât ar putea primi în cazul în care ar fi fost acuzaţi şi găsiţi vinovaţi de viol.

Vizualizări: 250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: