Accident tragic la Roşiuţa. O fetiţă de trei ani a murit

O fetiţă de trei ani a murit, iar sora ei mai mare a ajuns la spital după ce au fost lovite în plin de un autoturism care a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe acostament. Tragedia s-a întâmplat ieri după amiază în satul Roşiuţa, în apropiere de Motru. Şoferul vinovat de producerea accidentului este cercetat acum de poliţişti pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Fetiţa de trei ani împreună cu sora ei în vârstă de 11 ani plecaseră în vizită la o vecină. Din păcate, nu au mai ajuns acolo unde trebuia pentru că au fost lovite în plin de un autoturism. Fetiţa de 3 ani a fost aruncată în şanţ, iar sora ei cea mare prinsă între autoturismul care le-a lovit şi o maşină parcată regulamentar. ”Eram la masă şi am auzit o bubuitură puternică. Fiul meu s-a ridicat şi a ieşit afară. S-a uitat la poartă şi ne-a spus că i-a lovit cineva maşina. A ieşit să vadă ce s-a întâmplat şi a venit imediat după nişte pături. Ne-am speriat şi am ieşit imediat la poartă. Fata cea mică era aruncată lângă gard printre nişte bolţari, iar pe cea mare o scoseseră dintre maşini şi era întinsă pe pătură. Ea trăia, dar sora ei cea mică era învineţită şi era rece”, a declarat Dumitru Croicu.

Părinţii sunt în stare de şoc

Părinţii fetelor au aflat imediat de tragedia care s-a abătut asupra lor şi au ajuns la faţa locului. „Eu eram la serviciu şi m-au sunat să vin repede acasă că a dat maşina peste fetele mele. M-au sunat apoi să-mi spună că sunt la spital la Motru. Am ajuns acolo şi fiica cea mică era deja decedată, iar cea mare trăia dar nu se simţea bine. Au transferat-o la Spitalul Târgu-Jiu. Nu ştiu ce s-a întâmplat, pentru că fetele mergeau pe marginea drumului. Se duceau la nişte prietene. E groaznic. Soţia nu ştie că am pierdut fetiţa cea mică”, a spus tatăl fetelor, Grigore Albici.

Pentru fetiţa de trei anişori medicii nu au mai putut face nimic altceva decât să-i constate decesul, iar cea mare va fi supusă unei intervenţii chirurgicale. „Cele două surori au fost aduse cu ambulanţele. Cea mică a venit decedată la spital. Avea un traumatism cranio-cerebral, torcao-abdominal cu hemoragie internă, fractură de coloane cervicală şi policontuzionată, iar cea mare un traumatism la gleznă. I-am acordat primul ajutor şi am trimis-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu pentru a se interveni chirurgical”, a declarat medicul chirurg Constantin Bratiloveanu.

ANCHETĂ

Poliţiştii au demarat cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. „Şoferul vinovat de producerea accidentului se deplasa din direcţia Motru spre Târgu-Jiu. În localitatea Roşiuţa a pierdut controlul asupra volanului, a pătruns pe contra sens şi apoi a părăsit partea carosabilă, întrând pe acostament unde a accidentat mortal o minoră de 3 ani şi alta de 11 ani a suferit leziuni grave”, a declarat inspectorul Florin Tzikoj. Şoferul are 44 de ani şi în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: