Alee pietonală importantă din municipiul Motru, asfaltată

Una dintre cele mai importante alei din municipiul Motru va fi reabilitată de autoritățile locale. Este vorba de Aleea Macului care este una pietonală şi care străbate o bună parte din oraș, de la stadion la fabrica de confecţii. Partea pietonală va fi asfaltată, la fel și intrările la blocuri. Investiţia va fi realizată din fonduri de la bugetul local iar lucrările vor fi demarate în perioada imediat următoare.

Autorităţile locale din municipiul Motru vor să ofere condiții mai bune cetăţenilor care tranzitează frecvent Aleea Macului. Astfel, partea pietonală a aleii, care în prezent este betonată, va fi asfaltată. "Mare lucru nu putem să realizăm în această perioadă scurtă datorită faptului că și bugetul este foarte mic pentru acest an, dar încercăm, din puținul care îl avem, să plombăm toate străzile care au probleme după perioada de iarnă și, în plus, dorim ca Aleea Macului, o arteră principală de circulație, trotuarele de pe această alee, să le reabilităm până la sfârșitul mandatului. Este vorba de un proiect de 440.000 lei, s-a predat vinerea trecută amplasamentul, eu sper ca în cursul acestei săptămâni, dacă nu săptămâna viitoare, să înceapă lucrările", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.
Cetățenii din municipiu au solicitat refacerea trotuarelor de pe Aleea Macului, care s-au degradat în ultimii ani. "Este un proiect pe care cetățenii care locuiesc în acea zonă, și nu numai, mi l-au solicitat de foarte mult timp, ca această alee pietonală să fie reabilitată. Este din beton, s-a degradat în timp și la ora actuală este necesară această asfaltare. Este vorba de 1.4 km. Este numai pe o parte, dar sunt și aleile de intrare în bloc, sunt prinse în proiect. Sunt pe bugetul local, fiindcă la ora actuală toate celelalte proiecte pe fonduri europene le-am terminat. A mai rămas doar apa la sate care se va recepționa pe data de 5 mai. Am fost anunțați de cei de la CNI, un obiectiv pe care eu am ținut foarte mult la el. Îmi doresc ca în această vară, dacă se poate chiar din luna mai, să înceapă branșările la noul sistem de alimentare cu apă fiindcă este o dorință veche, veche, a cetățenilor din satele aparținătoare", a explicat primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: