Asociaţiile de proprietari din Târgu Jiu, restanţe uriaşe la salubrizare

Operatorul de salubrizare din Târgu Jiu, societatea Polaris, are de recuperat peste 2 milioane de lei de la populația din municipiu. Sunt asociații care nu și-au plătit facturile de ani buni, iar conducerea societății de salubrizare a anunțat că va face acțiuni în instanță pentru a recupera aceste debite. În aceste condiții nu se mai pune problema unor noi investiții pentru realizarea de noi platforme subterane de colectare a deșeurilor menajere.

Mai bine de jumătate din asociațiile de proprietari din Târgu Jiu înregistrează datorii față de operatorul local de salubrizare. O asociație din zona Plopilor nu și-a mai plătit restanțele de aproape 4 ani. "Asociațiile de proprietari au să ne dea aproximativ 2.1 milioane lei. Poate pare o sumă mică, dar pentru noi contează foarte mult. Vrem să facem în continuare investiții, vrem să mai aducem eurocontainere de selectivă pentru a mai pune în mai multe zone ale orașului, dar în acelaşi timp oamenii trebuie să înțeleagă că salubrizarea trebuie plătită. Încercăm să ne recuperăm acești bani. În luna martie am trimis somații către aproximativ 120 de asociații urmând ca în luna aprilie, până la sfârșitul acestei luni, cel târziu jumătatea lunii mai, să mergem în judecată cu aproximativ 50 de asociații. Acestea din urmă practic ne ignoră și nu au dat niciun semnal în urma somațiilor pe care noi le-am trimis. Asociația nr.12 din zona Plopilor are să ne dea aproximativ 36.000 lei, iar aici se pare că mai avem o problemă și cu numărul de persoane. De foarte mult timp este un număr constant de persoane, nimeni nu moare, nimeni nu se naște la această asociație de proprietari care ne ridică un semn de întrebare. Mai avem asociaţiile 66, 75, 129", a declarat Luis Popa, directorul societății Polaris.
Conducerea Polaris spune că nu poate onora multitudinea de cereri de la cetățeni pentru realizarea de noi platforme subterane din cauză că nu încasează banii la timp de la populaţie. "Avem foarte multe solicitări în ceea ce privește construirea de noi platforme subterane, în zona Lotrului, Revoluției, Teilor, Plopilor şi din alte zone. Vreau să le spun celor care ne solicită că noi avem în vedere să le facem, fără probleme, dar pentru a face investiţii este nevoie și de bani, iar noi în momentul de față avem de recuperat sume destul de mari de la populaţia municipiului Târgu Jiu", a concluzionat Luis Popa.
La nivelul municipiului Târgu Jiu societatea Polaris a realizat în perioada 2013-2015, din fonduri proprii, 60 de platforme subterane pentru colectarea gunoiului menajer. Investiția s-a ridicat la 720.000 de euro.

Vizualizări: 405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: