Târgu Jiu: Taxă nouă de salubrizare pentru cetățenii fără contract

Autoritățile locale din Târgu Jiu au pus gând rău cetățenilor care refuză să încheie contract pentru ridicarea gunoiului cu operatorul local de salubrizare. Printr-o hotărâre adoptată în luna martie, autoritățile au stabilit o taxă de salubrizare care este cu 2 lei mai scumpă pentru fiecare persoană decât dacă ar avea contract. Cei care nu vor plăti nici așa taxa de salubrizare vor figura la primărie cu debite la bugetul local.

Circa 600 de gospodării din Târgu Jiu nu au încheiat până acum cu operatorul local de salubritate, societatea Polaris, contract pentru ridicarea gunoiului. Noua taxă lunară, care va fi de 7 lei pe persoană, se referă doar la cetățenii care nu au contract cu Polaris pentru serviciile de salubrizare. "Se va institui cât de curând o taxă de salubrizare la nivelul municipiului. Ne referim la acei cetățeni care nu au încheiat contract de salubrizare pe argumentul "lasă, că merge și așa" sau "dacă a încheiat vecinul meu, nu trebuie să fac și eu contract de gunoi". Acești oameni care nu au contract vor fi identificați, noi avem o bază de date cu ei, urmează să o reînnoim, va fi depusă la primărie, iar dumnealor când vor merge să plătească taxele și impozitele locale vor plăti și această taxă. Vor plăti 7 lei de persoană în condițiile în care tariful este de 5 lei, dacă ar veni să facă contract. Pe de altă parte, vom vedea că sunt foarte multe orașe din România care au pus această taxă, Cluj, Craiova, Brașov, Turda, care au pus-o puțin mai mare decât în așa fel încât să-i determine pe oameni să meargă și să încheiei aceste contracte de salubrizare. Practic, așa spune legea salubrizării, legea 99 care a apărut în iulie 2014 și această lege se pune în aplicare", a declarat Luis Popa, director Polaris.
Cetățenii din Târgu Jiu care nu vor plăti taxa la primărie, vor figura cu datorii la bugetul local al municipiului. "Cei care nu vor plăti la primărie vor figura ca datornici la bugetul local cu această taxă de salubrizare", a mai spus directorul societății Polaris.
Societatea Polaris asigură serviciile de salubrizare în municipiul Târgu Jiu din anul 2007.

Vizualizări: 1,663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: