PROIECT: Cum va arăta Parcul Central după modernizare

Banalul asfalt de pe aleile din Parcul central al municipiului Târgu Jiu va fi înlocuit cu pavele decorative, gardul va fi schimbat, turnul de apă va fi reabilitat și vor fi plantați noi arbori și flori. Este vorba de un proiect al primăriei Târgu Jiu pentru care administrația locală va încerca să obțină fonduri europene ca să-l ducă la îndeplinire. Proiectul prevede și realizarea de alei suplimentare, dar şi înfiinţarea de noi fântâni arteziene. Nouă milioane de lei este suma necesară pentru realizarea acestor investiții.

Parcul Central din municipiul Târgu Jiu se întinde pe o suprafață de 10 hectare, iar administraţia locală din Târgu Jiu vrea să-i dea un nou aspect. Proiectul realizat de administrația locală prevede reamenajări peisagistice, îmbunătățirea infrastructurii, reabilitarea clădirilor administrative și a turnului de apă, dar și modernizarea sistemului de iluminat. "Ca elemente principale ale proiectului, activitățile principale pe care le cuprinde aș menționa amenajarea peisagistică a acestui parc, care cuprinde pe lângă crearea de noi zone decorative cu compoziții arboricole și floricole, reamenajarea aleilor din Parcul Central cu pavaj decorativ, amenajarea unor noi alei atât pietonale cât și circulabile, refacerea împrejmuirii ținând cont de caracterul istoric al parcului, refacerea iluminatului public cât și al iluminatului peisagistic, decorativ. Reabilitarea unor clădiri din incinta parcului, cum ar fi turnul de apă, spațiile de gospodărie a parcului, amenajarea unor fântâni arteziene și multe alte activități conexe care se încadrează în caracterul parcului dat de valoarea acestuia, de valorile pe care le reprezintă din punct de vedere istoric, arhitectural, urbanistic. Vor fi și piste pentru ciclişti în zone în care să nu interfereze cu pietonii", a declarat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul primăriei Târgu Jiu.
Turnul de apă va căpăta un nou aspect dar nu va fi folosit ca și spațiu comercial sau în alte scopuri. Locurile de joacă vor fi modernizate iar municipalitatea vrea să înființeze mai multe intrări pietonale în parc. Accesul autoturismelor în parc va fi tot interzis. Reprezentanții primăriei spun că au obținut toate avizele necesare de la Ministerul Culturii, mai ales că zona monumentelor brâncușiene este catalogată ca monument istoric de categoria A.

Investiția, din fonduri europene
Totul se rezumă deocamdată la o intenție, investiția fiind la nivel de proiect. Administrația locală vrea să acceseze fonduri europene pentru a face aceste investiții în Parcul Central. 9 milioane de lei este suma la care se ridică această investiție. Proiectul prevedere și realizarea a trei noi fântâni în parcul central, la intersecția aleilor. Până una-alta, autoritățile repară la cea existentă, unde se fotografiază de regulă mirii. În acest proiect nu a fost inclusă și Aleea Scaunelor, de la Masa Tăcerii la Poarta Sărutului. Aceste obiective sunt prinse într-un alt proiect de modernizare.

Vizualizări: 1,203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: