Prima asfaltare într-un sat din comuna Borăscu

Cetățenii din satul Scorușu al comunei Borăscu circulă din această primăvară în condiții mai bune. Lucrările de asfaltare a drumului care asigură legătura cu restul comunei sunt aproape de finalizare. Investiția se realizează din fonduri guvernamentale și prevede și alte lucrări de infrastructură. Este pentru prima dată când acest tronson de drum este asfaltat.

Reabilitarea drumului DC68 dintre satele Scorușu și Calapăru din comuna Borăscu face parte dintre-un pachet de 10 km de drumuri comunale ce au fost și vor fi asfaltate cu sprijin financiar de la Ministerul Dezvoltării. Primul care a fost amenajat corespunzător, cu rigole și traversări, a fost drumul din satul Miluta. "Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală avem investiția de modernizare a drumurilor comunale. Acestea se compun din cele trei drumuri, drumul de la Miluta-DC79, drumul de la Scorușu DC68 și drumul care merge către Mănăstirea Dealu Mare- DC72B. Până acum am realizat asfaltarea drumului de la Miluta pe lungimea de 3,4 km. Lucrăm acum la modernizarea drumului DC 68 Calapăru-Scorușu pe o lungime de 2.7 km. Suntem în prima fază de turnare a binderului, de amenajare a canalelor de scurgere. Avem o parte din șanțuri prevăzute a se executa din ciment dalat pe porțiunile unde există zone critice și să protejăm acest drum pentru a nu apărea deteriorări pe parcursul exploatării lui. După aceea continuăm cu drumul către Mănăstirea Dealu Mare", a declarat Constantin Țucu, primarul comunei Borăscu.
Autoritățile locale din comuna Borăscu au primit garanții de la constructor că va rmoderniza drumul de la Scorușu până la sfârșitul acestei luni.

Localnici: Drumul e super!
Localnicii din Scorușu s-au arătat încântați că, în sfârșit, strada le-a fost asfaltată. "E super. În primul rând suntem și noi în rândul lumii civilizate. Până acum a fost foarte rău. Din cauza prafului în special. Ne termina cu totul. Gospodăria e plină de praf. Acum apa de duce, se scurge, drumul e super, e ca în palmă, e ceva bun pentru satul nostru", a spus Gore Marica, localnic.
În satul Scorușu sunt aproximativ 120 de familii care vor beneficia de această investiție.

Galerie foto


Vizualizări: 635

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: