Ce spune rectorul UCB despre o candidatură la Primăria municipiului Târgu Jiu

Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși“, nu exclude o candidatură la Primăria Târgu Jiu, chiar și din partea PSD. 


Aceasta a fost inclusă în sondajul efectuat de PSD în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de primar al municipiului Târgu Jiu. Luminița Popescu a spus că a fost întrebată doar în privința includerii în sondajul efectuat de PSD: „Dacă se pune problema să candidez din nou o să vin tot cu un proiect de oraș. Nu am spus nu unei eventuale candidaturi. Am fost doar întrebată dacă sunt de acord să fiu inclusă într-un sondaj pe care îl face PSD. Este singura discuție legată de o eventuală candidatură. Și am spus de ce nu, pentru că nu exclud nimic. Mingea este la ei“. 

Rectorul UCB spune că activitatea de primar implică o mare responsabilitate: „Faptul că în anul 2022 se vorbește de o eventuală candidatură a mea la Primăria municipiului Târgu Jiu înseamnă că în mentalul colectiv am rămas în memoria oamenilor cu ceva. (...)

Îmi este frică de funcția aceasta de primar, de responsabilitate, de ce trebuie să faci pentur orașul acesta, de promisiunile pe care le faci, de angajamente și de așteptările pe care oamenii le au de la tine. Funcția de primar și munca într-o primărie o decontezi pe persoană fizică“, a spus Luminița Popescu la o emisiune de la postul Gorj TV. 

Aceasta a menționat că interesul public trebuie să primeze: „Dacă ne-am concentra pe interesul public și mai puțin pe niște negocieri din spatele ușilor închise cred că toți am avea mai mult de câștigat. Cred că trebuie să prevaleze ce vrem să facem pentru oraș. Cred că și oameni sunt atât de sătui de noi, de cei care vrem să pozăm în oameni politici“.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: