Alegeri în zeci de localităţi din Gorj. PDL Gorj numără incompatibilii!

Reprezentanţii PDL Gorj au anunţat că sunt în posesia unor documente de la Registrul Comerţului din care rezultă că 29 de primari sunt incompatibili deoarece fac parte din conducerea unor societăţi de salubrizare. PDL a hotărât că va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în cazul în care agenţia nu se autosesizează. Printre primarii care riscă să-şi piardă mandatul sunt şi unii ai PDL.

Zeci de primari de toate culorile politice riscă să rămână fără mandat deoarece fac parte din societăţi comerciale înfiinţate de Consiliul Local.

Incompatibilităţi moştenite

Printre aceştia se numără şi primarul din Motru, Dorin Hanu. Acesta reprezintă primăria Motru şi Consiliul Local în Direcţia Publică Motru SRL, o firmă care se ocupă, printre altele, cu asigurarea curăţeniei în oraş. Sunt şi primari aflaţi la primul mandat care au preluat funcţiile de la vechii primari. Un exemplu de primar aflat în incompatibilitate este cel din Ţicleni, Radu Constantin, acesta moştenind funcţia din firma Salubris Gilort SRL de la fostul primar Ungureanu. La înfiinţarea acestei firme au contribuit 13 primării şi acum toţi primarii sunt incompatibili. Este vorba despre aleşii din Târgu Cărbuneşti, Săcelu, Roşia de Amaradia, Logreşti, Vladimir, Scoarţa, Cruşeţ, Licurici, Albeni, Hurezani, Bustuchin, Bărbăteşti.

La o altă firmă, Jup Sal, în fruntea incompatibililor este primarul din Jupâneşti Petre Guşiţă urmat de cei din Turburea, Berleşti şi Săuleşti.

O altă firmă, alte probleme. Este vorba despre Nicapsal Salubris SRL, unde intră Stoina, Dănciuleşti, Căpreni şi Stejari. Incompatibil pare să fie şi primarul Gheorghe Gaşpar de la Mătăsari. Alte şase primării se regăsesc în conducerea firmei Turceni Sal. Este vorba despre Negomir, Brăneşti, Borăscu, Urdari, Ioneşti, Ţânţăreni. Primarul din Turceni, Gîlceavă, nu a preluat funcţia deţinută anterior de primarul Ion Iordache, astfel că a scăpat de probleme.

Dacă cei enumeraţi mai sus riscă să piardă mandatul şi să nu mai poată candida timp de 3 ani pentru că se află în conducerea unor firme din subordinea primăriei, un alt primar, Emil Răgman din Prigoria, este incompatibil deoarece este administrator la o firmă a sa.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: