Alegeri pentru şefia SME Rovinari. Ce promit candidaţii!

Şase persoane luptă pentru funcţia de preşedinte al Sindicatului Mine Energie Rovinari (SMER), organizaţie ce va fi transformată în Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Primul tur al alegerilor este astăzi, 11 septembrie, iar cel de-al doilea pe 16 septembrie.

Cei şase candidaţi pentru şefia sindicatului nou format în bazinul Rovinari sunt: Gabriel Căldăruşe - preşedinte interimar SMER, Gheorghe Peptan - lider Atelier mecanic Mentenanţă, Grigore Dereca - conducător  formaţie de lucru la Poiana, Nicolae Bratu de la Cariera Roşia, Alin Becheanu de la Cariera Pinoasa şi Mihaela Negomireanu, vicelider la Cariera Tismana.  Candidatul Gheorghe Peptan consideră că are mari şanse să câştige alegerile în faţa lui Gabriel Căldăruşe. „E o luptă dreaptă, civilizată şi în proporţie de 80% sunt convins că voi ieşi din primul tur. Din toate analizele pe care le-am făcut domnul Căldăruşe nu e mai bine cotat ca mine, mă plasez destul de bine“, a explicat el.

Promisiuni de luptă cu administraţia

Liderul de la Mentenanţă promite că angajaţii care au fost transferaţi la Direcţia de pază vor fi readuşi la vechile locuri de muncă şi că va milita pentru angajarea soţiilor şi a copiilor salariaţilor de la CE Oltenia la Minprest.„Consider că este momentul să iasă cine merită şi cine se crede în stare să apere locurile de muncă şi salariaţii. Asigur membrii de sindicat că susţin o unitate totală, păstrarea drepturilor actuale cât şi redobândirea pe cele pierdute în Contractul Colectiv de Muncă 2013-2014, iar cei care au fost duşi cu forţa la pază să revină la locurile de muncă. De asemenea, soţiile şi copiii să fie încadraţi la Minprest, care sper să fie preluată de CEO, iar salariul de la Minprest să crească de la 5-600 de lei cât au acum la 1200 de lei“, a mai spus Gheorghe Peptan.

REACŢIE

Liderul Departamentului Rovinari, Gabriel Bălăceanu, a declarat că Gheorghe Peptan este un „optimist înnăscut“. „Probabil ştie ce vorbeşte dacă se lansează în afirmaţii de genul acesta. Oricare are şansa lui. Şi domnul Geoană şi-a făcut un sondaj la un moment dat şi...“, a declarat Bălăceanu.

 COORDONARE

Coordonatorul acestor alegeri este Ion Ruşeţ. El a declarat că după 90 de zile de la acest scrutin va fi înregistrată schimbarea numelui din SMER în SMEO.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: