Alegerile pentru funcţia de rector, reluate la Universitatea „Brâncuşi“

Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu va relua întreg procesul de alegeri pentru funcția de rector în luna martie a acestui an. Asta după ce Adrian Gorun a anunțat că renunță la rezultatul obținut în alegerile pentru funcția de rector, alegeri ce au avut loc pe 13 februarie. Interesant este că după ce dosarul alegerilor a fost trimis la Ministerul Educației, profesorul universitar Adrian Gorun a ales să rămână pe funcția de președinte al Senatului UCB, fiind voci care au spus că oricum ar fi fost invalidat de Ministerul Educaţiei. Noua perioadă de depunere a candidaturilor pentru a ocupa această poziţie se va derula între 1-8 martie.

Nici nu s-au terminat bine alegerile în UCB, că luna viitoare se vor desfășura din nou. Senatul universității a fost nevoit să planifice un nou calendar de alegeri pentru funcția de rector, după ce Adrian Gorun s-a hotărât să renunțe la votul obținut pe 13 februarie și să rămână pe postul de președinte al Senatului. Astfel, un nou tur de scrutin cu alți candidați va avea loc pe 19 martie, iar candidaturile se vor depune în intervalul 1-8 martie. Într-un comunicat de presă Adrian Gorun anunța că această hotărâre personală a fost comunicată și Ministerului Educației și a fost luată după ce a constatat degradarea continuă a imaginii universității prin acţiunile necontenite ale unor contestatari de profesie, grupaţi în jurul fostului contracandidat la funcţia de rector, Dorel Chirițescu. Până la confirmarea unui nou rector Mihai Cruceru va fi ordonatorul de credite al UCB, care a spus că în aceste zile nu a primit nicio decizie de la Minister în ceea ce privește confirmarea sau nu a profesorului Adrian Gorun pe vreo funcție. Așa că cei mai mulți se întreabă la ce a renunțat profesorul universitar.

Chiriţescu nu ştie dacă mai candidează

Alţi profesori universitari spun însă că Gorun nu ar fi fost validat de minister pentru un nou mandat, deoarece nu îndeplineşte criteriile legale, care limitează numărul de mandate. ”Nu am primit niciun răspuns la contestație până acum, iar în ceea ce priveşte retragerea lui Gorun nu am ce să comentez. Am spus-o permanent și o spun și acum că această candidatură a fost ilegală de la bun început“. Cât despre o altă candidaziră, profesorul a spus că nu este sigur. „Nu știu dacă o să mai candidez. Posibil da, posibil ba, să vedem. Mai e până atunci”, afirmă Dorel Chirițescu, profesorul universitar ce a candidat împotriva lui Adrian Gorun pentru ocuparea celei mai înalte funcții din universitate.

COINCIDENȚĂ

Interesant este că Adrian Gorun, a luat această decizie chiar în perioada în care dosarul alegerilor a ajuns la Ministerul Educației și tocmai când în fruntea acestei instituții a fost numit Cătălin Ovidiu Baba, despre care acesta spunea că nominalizarea sa este o decizie foarte bună. Chiar cu o zi sau două înainte rectorul Andrei Marga de la universitatea din Cluj fusese ”executat” de ministrul Cătălin Baba printr-un ordin care prevedea înlocuirea acestuia cu un interimar dacă noul rector nu este ales până la 1 martie.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: