Alertă! Cad copacii în Parcul Central din Târgu Jiu

Un copac vechi de peste 100 de ani s-a prăbușit joi, 23 iunie, în Parcul Central din Târgu Jiu și era cât pe ce să se producă o tragedie. Pluta, de dimensiuni impresionante, s-a prăbușit chiar lângă alee, acolo unde sunt bănci pentru vizitatorii parcului.

În cădere, aceasta a mai doborât un copac. Din fericire, cei prezenți în zonă au scăpat ca prin urechile acului și nu a fost nimeni rănit. "Mă aflam împreună cu o prietenă pe bancă chiar lângă copac și ne-am mutat pe o altă bancă pentru că bătea soarele. După aceea s-a așezat o femeie acolo și a început să pocnească copacul. Doar ce s-a ridicat şi a și căzut. Putea să ne prindă sub el", a spus o tânără care a văzut cum s-a întâmplat evenimentul.
Cei de la societatea Edilitara, care gestionează Parcul Central, spun că cel mai probabil pluta a fost afectată de furtunile din ultima perioadă și că alt motiv nu găsesc pentru prăbușirea acesteia. "Era o plută foarte în vârstă și de diametru ceva mai mare, în jur de 1 metru. S-a dislocat, s-a prăbușit. Nu s-a întâmplat nimic deosebit, nu au fost persoane în jur. A fost mai mult într-o rabată și crengile au trecut pe una din alei. Am intervenit relativ repede să eliberăm zona", a declarat Alexandru Zaharia, directorul societății Edilitara.
În urmă cu doi ani administrația locală din Târgu Jiu a organizat o acțiune de înlăturare a pomilor bătrâni din Parcul Central. După acest incident reprezentanții societății Edilitara au spus că vor solicita la primărie efectuarea unei noi inventarieri a pomilor din acest parc intens circulat.

Galerie foto





Vizualizări: 1,213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: