Geamantanul care a pus pe jar pirotehniștii SRI

A fost panică miercuri seara în parcul central din municipiul Tg Jiu, cel puțin pentru reprezentanții forțelor de ordine chemați acolo după ce a fost observat un geamantan ce nu părea să aibă stăpân. Obiectul suspect se afla chiar lângă „ursul cu înghețată”, la intrarea în parc în zona de nord, lângă Prefectură și Consiliul Județean.

Pirotehniștii de la SRI și-au luat cel mai în serios treaba, dar și jandarmii și polițiștii chemați să evacueze zona, chiar dacă în cele din urmă s-a dovedit doar că era vorba de un geamantan uitat de un copil de clasa a șasea.
Alarma s-a dat aproape de lăsarea serii, când doi polițiști locali au fost sesizați de câțiva trecători cu privire la existența geamantanului fără stăpân. Zona a fost imediat izolată, oamenii nu au mai fost lăsați să circule pe acolo, iar specialiștii SRI în detonat bombe au venit aici pentru a-și face treaba. Cei care se aflau la plimbare în parc au fost cei mai curioși să afle ce se întâmplă, deși pentru alții, care fuseseră la piscină sau terasele din zonă, a fost ceva mai rău pentru că nu au mai putut să își scoată mașinile.
„Întâmplarea face să avem mașina în parcare și să nu putem ieși. Domnii de la Poliție ne-au spus că există un colet suspect și că trebuie să așteptăm ca să ieșim cu mașina. Ne cam grăbeam, dar asta este, acum așteptăm”, a spus o doamnă aflată în parc. Povestea cu bomba nu a prea fost luată în serios de nimeni, deși toată lumea a așteptat curioasă să vadă ce există în geamantanul „suspect”. „Poate fi o valiză cu haine și bine ar fi să fie așa, dar suspiciunea a fost de natură că trebuie să vină autoritățile ca să stabilească ce se află înăuntru”, a declarat un domn, până la urmă misterul fiind lămurit de pirotehniști.
Un ofițer SRI s-a costumat cu echipamentul special pentru acest gen de intervenții și după ce zona a fost evacuată complet acesta a agățat ușor geamantanul și l-a tras cât mai lin pentru a nu declanșa un eventual mecanism din interiorul acestuia. A urmat o pauză de zeci de minute, după care valiza suspectă a fost scanată și, în cele din urmă deschisă. Ce se afla în interior se vede foarte clar din fotografii, toată lumea zâmbind și răsuflând ușurată când a văzut conținutul. Un elev sau elevă de clasa a VI B de la o școală din oraș și-a uitat geamantanul în parc, probabil după ce a mâncat o înghețată, în interior aflându-se câteva afișe de la un concurs „Care pe care”, precum și mai multe sticle goale de apă.
Zâmbetele și ironiile au luat repede locul crispării după ce toată lumea s-a convins că nu există nici un pericol. Nu de altceva, dar vineri și sâmbătă sunt așteptate 10.000 de persoane la Târgu Jiu care să participe la Festivalul „RomânIA Autentică”, cu toții urmând să poarte ii tradiționale românești, mulți având în plan, cel mai probabil, să viziteze și operele lui Brâncuși din oraș. „Vreau să le mulțumesc tuturor instituțiilor care au participat la această acțiune. E foarte important pentru cetățenii din Târgu Jiu să știe că pot trăi în siguranță. Nu pot să mă exprim cu privire la conținutul descoperit aici, dar sunt convins că organele abilitate vor clarifica toate aspectele ce țin de acest caz”, a menționat viceprimarul Adrian Tudor, prezent în parc pe tot parcursul operațiunii pentru a se asigura că nu există probleme mai grave.

Vizualizări: 1,261

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: