Alertă în şcolile gorjene din cauza virusului gripei noi

Conducerile unităţilor de învăţământ din tot judeţul sunt în alertă după ce au aflat că virusul AH1N1 este aproape de Gorj. Au fost împărţite elevilor pliante informative despre gripa porcină şi a început dezinfectarea sălilor de clasă. La nivelul şcolilor au fost constituite comisii formate din medic, cadru didactic şi asistent, care să supravegheze elevii. În schimb, medicii au infirmat că inspectorul general, Justin Paralescu, are gripă nouă.

„Sperăm ca gripa de tip nou să nu ajungă în şcolile din judeţul Gorj. Toţi inspectorii şcolari au fost plecaţi în teritoriu pentru a ne asigura că elevii dar şi profesorii lor ştiu care sunt simptomele acestei boli şi ce să facă în cazul în care prezintă astfel de simptome“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Comisie anti-porcină în şcoli

Simptomele gripei porcine sunt asemănătoare cu cele ale gripei normale, motiv pentru care elevii trebuie să ajungă imediat la medic în cazul în care strănută, au febră, dureri de cap, febră musculară sau dureri în gât. „A fost formată o comisie la nivel de unitate care se ocupă de această problemă. Este vorba de un medic, un asistent şi un cadru didactic care vor supraveghea elevii. În cazul în care un copil prezintă simptomele gripei porcine va fi imediat izolat şi va fi anunţată familia şi medicul. Oricum ei au aflat atât de la diriginte sau învăţător cât şi din pliante ce este gripa de tip nou“, a declarat Valeria Vâlceanu, director Şcoala Generală nr1 Târgu Jiu.

Paralescu, obligat să rămână închis în casă

Potrivit medicului sub observaţia căruia se află Justin Paralescu, acesta va sta acasă până duminică, chiar dacă nu are gripă porcină. „Situaţia este sub control, am respectat exact instrucţiunile Ministerului Sănătăţii, s-a luat legătura cu ASP-ul de la Gorj. În prezent nu se pune problema ca Justin Paralescu să fie infestat cu virusul AH1N1. Izolarea de la ultimul contact durează şapte zile. El a intrat în contact cu alte persoane duminica trecută, astfel, va trebui să stea izolat până la sfârşitul acestei săptămâni“, a declarat Adrian Popescu, medicul de familie a inspectorului.

„Mă simt bine, nu am febră, nu tuşesc, nu mă doare nimic numai că nu pot ieşi afară din casă pentru medicul mi-a spus că primele semne de îmbolnăvire pot apărea şi după şapte zile. Nu am făcut analize de laborator pentru că, am înţeles că trebuie făcute doar în cazul în care prezint simptomele unei astfel de gripe“, a spus Paralescu.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: