Alertă: Lapte stricat în magazinele din Târgu Jiu

Un bărbat din municipiul Târgu Jiu a sesizat vineri Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, dar şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, după ce a cumpărat lapte alterat dintr-un magazin din centrul oraşului. Bărbatul a precizat că laptele avea un miros insuportabil, iar gustul era alterat. Laptele este produs într-o fabrică din Prahova, dar se găseşte şi în magazinele din Gorj.

Dan Duvlea a cumpărat la finele săptămânii trecute două cutii cu lapte dintr-un supermarket din Târgu Jiu. Laptele era în termen de garanţie şi avea un preţ accesibil, aspecte care l-au determinat pe om să cumpere cutiile pentru consumul familiei. ”Am ajuns acasă cu el şi când am deschis cutia am observat că avea un miros aparte. Când am luat o gură am zis că mor. Parcă avea otravă în el. Am vomitat imediat, un gust care nu poate fi descris, foarte amar. Bine că nu a apucat copilul să consume din el, dar nu am crezut că mi se poate întâmpla acest lucru. Am sesizat organele abilitate în ideea că vor retrage laptele de pe piaţă să nu mai ajungă şi alţii să consume şi să se îmbolnăvească”, a spus Dan Duvlea din Târgu Jiu.

Este vorba de laptele Muuna, produs de Ecolact Prod Prahova, aceeaşi firmă care în 2012 a fost amendată de ANSVSA după ce au depistat în lapte prezenţa stafilococului auriu. Dan Duvlea a mers mai întâi cu laptele alterat la OPC Gorj însă de acolo a fost direcţionat către DSV Gorj. Inspectorii sanitari veterinari au reţinut probele de lapte comunicându-i omului că vor face analizele abia astăzi. ”Am mers cu laptele la DSV pentru că vreau să fie scos de pe piaţă, să nu riscăm să îl consume şi alţi cetăţeni sau copii. Am lăsat ambele cutii la DSV, şi pe cea din care am gustat şi pe cea sigilată. Nu este vorba de bani, doar că acest lapte este stricat, zici că este otravă, cine ştie ce conţine şi atunci mai bine să informez autorităţile”, a sus Dan Duvlea, cumpărător.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: