Alexandra Andrei, directoarea Bibliotecii, pleacă din judeţ

Directoarea Bibliotecii Judeţene „Cristian Tell“, Alexandra Andrei, vrea să plece din Gorj după terminarea mandatului. Acesta şi-a încheiat activitatea aici într-un mod neplăcut, fiind aproape picată la concursul pentru funcţia de director. În semn de solidaritate faţă de aceasta, două bibliotecare au decis să renunţe la posturile lor. Îngrijorător este faptul că Biblioteca duce lipsă de personal, iar după plecarea celor două, lucrurile se complică de tot.

Alexandra Andrei mai este director al Bibliotecii Judeţene pentru încă aproape o lună după 20 de ani de activitate. De-a lungul timpului aceasta a organizat evenimente, lansări de carte şi a achiziţionat din alte ţări cărţi pe care multe dintre bibliotecile din ţară nu le deţin. La începutul lunii iunie îşi va încheia activitatea la această instituţie de cultură şi va preda ştafeta Olimpiei Bratu, care a câştigat acest postul de director în urma concursului de management, care a avut loc în luna aprilie. După terminarea mandatului,  aceasta a luat hotărârea să plece definitiv din Gorj. „Încă nu am avut timp să mă gândesc în detaliu la ce voi face. Vreau să mă odihnesc măcar vreo două săptămâni, căci am nevoie, mai ales că am de terminat documentaţia de la achiziţia de cărţi pe care le-am primit de la Biblioteca Naţională a Franţei şi as vrea să termin până o să plec de aici. După aceea mă voi muta la Timişoara pentru că acolo locuieşte şi fiica mea şi ca să fim mai aproape de ea am decis să ne mutăm noi acolo, eu şi soţul meu”, a spus Alexandra Andrei.

După ea potopul

Două dintre angajatele de la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“ şi-a manifestat intenţia de a pleca odată cu actuala directoare. Ioana Munteanu este una dintre cele două bibliotecare ce a decis să renunţe la locul de muncă. „Eu mă consider o persoană directă, am avut de multe ori discuţii şi cu doamna Alexandra Andrei, dar dânsa mă cunoaşte şi ştie cum sunt eu. Am atâtea cunoştinţe în acest domeniu că pot să învăţ pe oricine. Mai bine plec la casa pe care mi-am construit-o la ţară”, a spus Ioana Munteanu, bibliotecar principal al Bibliotecii Judeţene. Cealaltă bibliotecară a decis să se pensioneze, dacă tot nu va mai fi Alexandra Andrei directoare.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: