Alianța Ponta-Ciolacu schimbă calculele politice în Gorj

PSD și Pro România au o propunere comună de premier cu care vor merge joi la Palatul Cotroceni. Este un prim pas spre o alianță electorală, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD. O declarație riscantă, câtă vreme nu s-a consultat cu partidul.

O alianță a PSD cu partidul lui Ponta, după doi-trei ani de înjurături reciproce, nu va fi ușor de gestionat. PSD are nevoie de aliați, pentru a încerca să bată PNL la alegerile parlamentare, astfel că probabil va face alianță cu partidul lui Ponta și nu numai.

Va fi interesant cum va fi gestionată situația la Gorj, unde au fost lideri PSD care l-au miștocărit pe Ponta, după ce l-au lingușit ani în șir. Ponta e un tip care nu uită, ca să nu zic de-a dreptul răzbunător, astfel că s-ar putea să aibă pretenții speciale la Gorj atunci când se vor face listele.

Alianța anunțată miercuri de Ciolacu va schimba dezbaterea publică locală. Până acum ne întrebam dacă Weber îl mai pune pe Cârciumaru pe listă la Senat. Acum o să ne întrebăm câte locuri eligibile o să aibă Pro România pe lista PSD.

Pe de altă parte, o alianță PSD - Pro România la Gorj poate lua mai mult de jumătate din voturi la locale în multe localități. Pentru că la Gorj ambele partide au avut rezultate peste media pe țară atât la europarlamentare, cât și la prezidențiale. O problemă în plus pentru PNL la Gorj, dar nu este exclus să se schimbe sondajele și la nivel național.

Contează mult cum vor reacționa liderii PSD la anunțata alianță cu Victor Ponta, dar tradiția partidului arată că pesediștii sunt dispuși să se facă frate cu dracu până trec puntea.

Vizualizări: 5,554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: