Alina Butnariu, locul 3 la proba de 3000 m seniori

Atleta Alina Butnariu a s-a clasat pe locul trei în proba de 3000 m la etapa a II-a a Campionatului Național de Seniori U23 şi U20. Acesta a fost primul concurs din 2021 la care a participat sportiva cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii.

Sala “Ioan Soter” din Bucureşti a găzduit în week-end a doua etapă a Campionatului Naţional de sală pentru seniori. Atleta Alina Butnariu, pregătită de antrenorul emerit Ion Bură, a luat startul, la senioare, în proba de 3000 m. La prima apariției în 2021 pe pista de atletism, Alina Butnariu a reușit să urce pe podium, deși ea se simte mult mai bine atunci când aleargă pe distanțe lungi, în aer liber.

Alina Butnariu a precizat că această participare a sa a fost reuşită şi rezultatul obţinut a fost unul bun în condiţiile date, ea fiind o sportivă de probe lungi în aer liber: „Prima reuniune atletică din acest an a fost destul de reușită. Întrecerea în proba de 3000 m a fost una destul de grea, deoarece eu sunt învățată mai mult pe probele de montană de maraton și semimaraton. Mie mi se pare mai greu în sală. Alergările din sală sunt foarte diferite față de cele din aer liber, diferă foarte mult în special la respirație. Eu de obicei aleg să alerg în probele lungi, pentru că îmi plac mai mult cursele lungi. E bine că am reușit să urc pe podium la 3000 m”. Sportiva va pregăti acum proba de 10 km, întrecere care va avea loc în luna aprilie.

Atleta Alina Butnariu are dublă legitimare pentru CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii, şi este pregătită de antrenorul Ion Bură.

Vizualizări: 641

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: