Alionescu: Indiferenţa şi incompetenţa nu le pot antrena

Lucrurile sunt din ce în ce mai grave la echipa locală de baschet ACS Târgu Jiu şi nimeni nu ştie dacă echipa va încheia acest sezon. Antrenorul Claudiu Alionescu deplânge amatorismul în care se lucrează la echipă, deşi nu dă vina pe conducere pentru o posibilă retragere a echipei din campionat.

Târgu Jiul este pe cale să rămână fără echipa locală de baschet, după ce ACS a reuşit să creeze o emulaţie printre iubitorii acestui sport, comparabilă cu cea creată  cu ani în urmă în jurul echipei Energia Târgu Jiu.

Situaţiile penibile în care a fost pusă echipa s-au înmulţit şi nu faptul că jucătorii sunt neplătiţi e cea mai gravă problemă. Înainte ar mai fi absenţa unei săli de antrenament, pentru că nu sunt bani să se închireze o sală adecvată, sau absenţa ambulanţei la meci, pentru că nu s-au plătit datoriile, şi lista ar putea continua. Și, poate cel mai grav nu e faptul că echipa va dispărea, pentru că au mai dispărut și altele, ci faptul că imaginea Târgu Jiului ca oraș, la nivel național, e asociată acestor probleme ale singurei echipe locale de baschet profesionist.

Antrenorul Claudiu Alionescu a tras mai multe semnale de alarmă cu privire la problemele echipei. „Situaţia financiară şi situaţia tensionată care este în jurul echipei în momentul de faţă, sunt multe lucruri care se întâmplă şi care nu aduc a baschet profesionist. Nu ştiu dacă în Etiopia sau Papua Noua Guinee se joacă baschet profesionist, dar dacă s-ar juca cu siguranţă lucrurile ar fi mult mai bine organizate decât sunt la noi la echipă. Este departe ceea ce se întâmplă aici chiar şi de amatorism, nu mai vorbim de o echipă profesionistă. Sunt probleme legate de vize medicale, de facturi neachitate, de salvări care  nu ajung la meciuri, de absenţa sălii de antrenament şi altele”, a spus revoltat de situaţie antrenorul gorjenilor după ultimul meci pierdut acasă de ACS.

Acesta a mărturisit că nu va abandona echipa, dar nici nu vede vreo rezolvare a situaţiei: „Nu neapărat că nu au venit veşti bune din partea conducerii, dar nimeni nu vine să discute cu jucătorii, care sunt frustraţi pentru că nu primesc răspunsuri. Şi ei nu aşteaptă neapărat acum o rezolvare imediată a situaţiei financiare, aşteaptă doar nişte răspunsuri  la întrebările pe care le au în legătură cu ce se va întâmpla în acest sezon cu echipa. Din păcate, eu indiferenţa şi incompetenţa nu le pot antrena. Nu o să plec de aici, nu o să mă retrag de la echipă atât timp cât voi avea jucătorii lângă mine, voi fi ultimul care părăseşte corabia, însă de la meci la meci este tot mai greu. Nu văd care ar putea fi rezolvarea în acest moment. Nu caut vinovaţi, nu dau vina pe conducerea clubului, însă am ajuns într-o situaţie foarte grea, într-o situaţie în care suntem în imposibilitatea de a desfăşura ceva ce seamănă cu baschetul profesionist dar nu e. Eu sper ca măcar să putem termina acest campionat.”

Situaţia e atât de gravă încât echipa nu s-a mai antrenat câteva zile săptămâna trecută pentru că nu a avut o sală la dispoziţie. S-a ajuns aici pentru că ACS Târgu Jiu se baza pe un proiect finanţat de Primăria Târgu Jiu şi în acest an bugetul nu a fost nici măcar aprobat, pentru că de finanţare pentru sport nici nu mai poate fi vorba în acest sezon, care se încheie în vară. Fără bani şi cu toate problemele de la echipă, e greu de crezut că ACS Târgu Jiu va putea încheia acest sezon.

Vizualizări: 636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: