ACS Târgu Jiu, învinsă acasă de CSM Focşani

ACS Târgu Jiu a fost învinsă luni seara, pe teren propriu, de CSM Focşani, într-un meci amânat de la finalul săptămânii trecute.  Scorul partidei a fost de 54 – 79, din cele patru sferturi gorjenii neputând câştiga nici unul.

Pentru ACS Târgu Jiu nu se termină problemele financiare, dar apar acum altele legate de activitatea sportivă. Fără fonduri financiare pentru a continua activitatea, ACS pare să se îndepărteze şi de obiectiv după ce, în ultima etapă din campionat, a pierdut un meci important pe teren propriu. Este vorba de partida cu CSM Focşani, câştigată de oaspeţi cu scorul de 79 – 54, aceştia impunându-se în primele trei sferturi, scor 26 – 16, 21 – 12 şi 20 – 14, în ultimul sfert rezultatul fiind egal 12 – 12.  Jocul echipei gazdă a fost unul modest şi jucătorii par să nu mai fie atât de motivaţi pe cât s-au arătat la precedentul meci cu Rapid.

Antrenorul Claudiu Alionescu are şi explicaţii pentru jocul slab al echipei sale, explicaţii pertinente şi credibile, pentru că ACS nu a avut nici măcar sală de antrenamente în săptămâna premergătoare meciului. E adevărat că, începând de vineri, nu s-a mai putut baza pe cei cinci juniori din lot care s-au deplasat la Sighetu Marmaţiei pentru meciurile din finala Olimpiadei Sportului Şcolar la Baschet unde CNTV s-a clasat pe locul trei. „Oaspeţii au controlat jocul, este adevărat, dar asa cum le-am spus şi băieţilor în vestiar, e o vorbă în baschet care spune că joci ceea ce te antrenezi. Cum noi în săptămâna premergătoare meciului nu am reuşit să facem nici măcar un antrenament împreună din diferite motive, unul pentru că nu am avut nici o sală de antrenament, doi pentru că, de joi începând, juniorii din lot au plecat la Sighet pentru meciul cu echipa CNTV, acest lucru s-a văzut pe teren şi în evoluţia noastră în meciul pierdut.  Nu este o scuză dar aceste lucruri, în ansamblul jocului, contează foarte mult. Plus situaţia tensionată de la club care se reflectă şi la echipă şi mai ales asupra evoluţiei din teren a jucătorilor”, a spus după meci Claudiu Alionescu care a felicitat vizitatorii care s-au calificat deja în play-off: „Vreau să felicit şi echipa din Focşani, a arătat ca o echipă profesionistă, îşi merită locul din play-off, pentru că eu cred că prin această victorie şi-au asigurat locul din play-off  pentru sezonul viitor”.

Problemele financiare ale celor de la ACS Târgu Jiu afectează clar jocul echipei, baschetbaliştii nu mai au încredere în promisiuni şi, probabil, nici nu mai au motivaţia de a juca când conducerea nu face nici un efort să le ofere măcar o sală în care să se antreneze.

Şi nici publicul nu mai pare interesat de o echipă aproape abandonată, de la o sală aproape plină la meciul cu Rapid ajungându-se luni seara la o sală aproape goală, cu puţin peste 100 de spectatori.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: