Alionescu: Suntem aproape de nivelul amatorismului

În acest sezon ACS Târgu Jiu mai are de jucat doar un meci din cele programate în Grupa Albastră, înainte de cele din play-off, care sunt de fapt considerate a fi o altă competiţie. Antrenorul celor de la ACS, Claudiu Alionescu, a declarat marţi seara, la Accent Tv, că nu ştie încă dacă va avea jucători pentru ultimul meci al sezonului, cel cu Rapid, din Grupa Albastră.

Reporter: Mai aveţi jucători pentru ultimul meci din acest sezon şi pentru cele din  play-off?

Claudiu Alionescu: Trebuie să disputăm meciurile care au mai rămas cu nişte jucători care sunt neplătiţi de patru luni de zile, jucători care săptămâna trecută au fost daţi afară din hotelul în care locuiau, nişte jucători care în acest moment nu vor să se mai antreneze şi nu vor să mai evolueze, până când o parte din aceste probleme vor fi rezolvate.

Rep.: Care mai sunt acum problemele cu care vă confruntaţi?

C.A.: Sunt aceleaşi mari probleme de ordin organizatoric, chiar dacă se reduc dimensiunile lor la „mici probleme”, de către unii dintre conducătorii noştri. Sunt de fapt grave probleme şi sunt unele care nu au nici o legătură cu sportul de performanţă. Problemele sunt jenante, sunt alarmante, la Târgu Mureş am fost daţi afară din hotel pentru că nu s-a plătit. Am fost acolo şi am jucat acum şi patronul hotelului m-a făcut ţigan pentru că i s-a promis că se va plăti după ce am stat acolo în decembrie 2018. Pentru mine a fost mai mult decât umilitor. Ne desfăşurăm activitatea foarte greu, aproape de nivelul amatorismului. Chiar unii dintre tinerii care sunt aproape de echipă şi iubesc acest sport ne spuneau că până şi ei, care doar fac câte o mişcare, au de două ori antrenamente pe săptămână. Ori noi nu prea ne antrenăm deloc, iar în Sala Sporturilor am intrat pentru antrenament ultima dată acum mai bine de o lună, înaintea meciului cu Rapid. Este extraordinar de greu să îi mai motivezi pe jucători în aceste condiţii şi este din ce în ce mai greu să îi ţin uniţi. Am reuşit acest lucru până acum, dar tensiunile îşi spun cuvântul şi în rândul lor.

Rep.: Sunt probleme doar cu jucătorii americani în ceea ce priveşte prezenţa la meciul următor?

C.A.: Eu cred că este doar o scânteie acolo şi dacă jucătorii americani vor decide să nu facă această deplasare la Rapid, mi-e greu să cred că jucătorii români nu vor fi solidari cu ei şi vor dori să meargă la Bucureşti. Eu îmi doresc să terminăm acest campionat, am vrut să ne ducem munca până la capăt, să ne păstrăm obrazul curat faţă de publicul spectator care ne-a susţinut în număr foarte mare şi am vrut să ne asigurăm că sezonul viitor echipa va juca în grupa valorică B.

Rep.: Câţi jucători mai aveţi în lot în acest moment?

C.A.: Toţi cei din lot în acest moment sunt 10. Mai avem doar zece valizi pentru că Mihai Bădiţă este accidentat şi nu ne mai putem baza pe el până la finalul sezonului. Fără ei trei mai rămân şapte jucători. Iar minimul de jucători cu care te poţi prezenta la o partidă este de opt. Astfel că eu nu cred că, dacă jucătorii străini nu vor vrea să facă deplasarea, sau dacă vor veni fără să joace pe teren, doar să fie ca număr, meciul s-ar mai putea disputa.

Vizualizări: 969

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: